fredag 27 oktober 2023

Fredag ...

Ännu en ganska fin dag. Inget regn, ingen direkt kyla. Luften är så mjuk och len; tänk, jag tänker att den ofta är det, ja, när ljuset är så där blåtonat. Blått utan att vara kall-blått.

Och var gång vi går johanssonrundan ser det annorlunda ut. Hela tiden växlar ljuset ., ena dagen är det högt vattenstånd, nästa dag är det lågvatten och man upptäcker att det som liknar små öar liksom har tjoppat upp och dagen därpå är dom som borta med vinden.  

Ön som ligger till höger i bilden, kallas Fågelholmen. 

När pv skulle göra sin första Klassiker, då tränade han simning genom att utgå från badklipporna (just ovanför grinden, den närmast land) och så simmade han runt, runt fågelholmen, till accompanjemang av skrikande fiskmåsar, vilka var omåttligt irriterade på den där envetne typen som dök upp med jämna mellanrum. 

Nu är det fredagkväll. 

Pv har kommit hem från jobbet i Trönninge (9:or ) och han står här vid kaminen och berättar om hur svårt (rent av trist) det kan vara att komma till skolor där det liksom inte finns någon struktur och ingen plan alls för vikarier (hade varit perfekt med t.ex en vikariepärm med klasslistor etc) och framför allt förstår man hur helt olika det kan vara  .., hur mycket det kan skilja mellan olika skolor. Till syvende och sist måste det väl ha med skolans ledning att göra, tänker jag.

Inga kommentarer: