onsdag 25 oktober 2023

"Tror du att det kommer att hålla ....?"

Det är vad vi säger - eller tänker - när vi blir sittande kvar i soffan och tittar på "Gift vid första ögonkastet", nu på norska. Tre kvinnor och tre män vilka aldrig tidigare har träffats, ska ingå äktenskap och nu sitter vi alltså och grunnar på hur expertmatchningen har lyckats. 

En av kvinnorna visar tydligt att hon inte är så värst nöjd med valet av mannen, han som nu ska bli hennes lagvigde och så tycker jag att det ofta är. Männen däremot verkar glada och tacksamma. 

"Tänk, att man liksom ser att det inte är svenska deltagare ..!" säger jag, men har svårt att förklara varför, men jag tror att det är utseendemässigt, mest när det gäller männen.

Och namnen kan vara lite annorlunda. Björn-Harald, t.ex. 

Det är som om man ser en annan släkt, helt enkelt. 

Pv är måttligt intresserad (läs: inte alls!) och har varit på körövning och kört flera mil cykel tidigare under dagen, medan jag själv är hur pigg som helst, fast timmen är sen. Inte förrän efter midnatt går jag i säng och inte hann vi ge någon prognos på de tre äktenskapen heller, ja, kanske lite.

Tar man de här programmen för vad det är, så kan jag tycka att det är himla intressant .., detta med personkemi .., och hur förhållanden utvecklas under tid - eller inte alls -. 

Kommer jag att titta på nästa avsnitt? 

Ja.

12 kommentarer:

Rexxie sa...

Näe, det kommer väl (erfarenhetsmässigt) inte att hålla. Är väl lika med "Bonde söker fru" och alla andra liknande; brukar inte gå så bra...

(eller så är det bara jag som är gammal och bitter... :-D )

Elisabet. sa...

Rexxie: Nu har jag inte följt med i alla avsnitt och omgångar, men i det senaste var det ju ett par som t.om gifte sig och fick barn och figurerar i veckopressen. Tror att det är ett till par från några år tillbaka där det blev bra. Det är dom enda jag kommer på.
Sen är det väl så här, att man kan ha vilka önskemål och drömmar som helst om ens tillkommande, men det är ju inte alls säkert att det är DET man faller för. En blick kan vara tillräcklig ibland .., ett leende, eller en röst. Den där mallen man gjorde upp och där allt listades, ger väl en hint .., kanske värderingar i stort, men som sagt, enligt min egen ytterst begränsade erfarenhet, kan det lika gärna vara någonting helt annat.

Babsan sa...

Tittar inte alls på dessa typ av program.Tycker nästintill att det är pinsamt

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, men jag tycker ibland att det är rent av lärorikt ,-). Däremot, om dom gav 10 miljoner rakt av för att vara med i nåt sånt här, skulle jag tacka nej.

Babsan sa...

Jag har svårt att förstå hur det kan vara lärorikt?

Elisabet. sa...

Babsan: nu talar jag bara för mig själv, men man ser ju sätt att vara där man - ibland - känner igen sig själv och som man kan vara blind för (man är jag). Sen tycker jag att det är intressant att se själva samspelet människor emellan, men det tycker jag öht att det är.
Samma sak med Över Atlanten ,-)

Babsan sa...

Huvudsaken är ju att du gillar det du ser

Elisabet. sa...

Babsan: ,-).

Turtlan sa...

Exakt när jag läser detta så sitter jag och ser på avsnitt två på programmet.
För mig avkopplande titta på sån här tv efter en jobbdag!
Kontrast! Skönt.

Ja det skiljer en del mot den svenska. Svårt förklara hur.
Inga lantliga bröllop där. På hotell…. jag föredrar ett kapell 😉…. i Solastan.

Bert Bodin sa...

Här fick det bli Kontrapunkt.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, det var det avsnittet jag såg, det första hoppade jag över -).
Kapellet i Karlstad var UNDERBART och brudparet fina och rara! Blir varm i hjärtat enbart vid tanken på allt det trevliga.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Kontrapunkt, det brukar vi också titta på ibland! Det ena utesluter inte det andra, i alla fall inte för mig ,-).