tisdag 26 december 2023

Annandag Jul 2023 ...


Och så är vi - efter två dagars julfirande i Skåne - återbördade till  landet Halland .., till en glad katt som fått kokt fisk och tillsyn av friherrinnan och till småfåglar vilka ätit upp precis alla frön. Nu är det påfyllt. 

Och påfyllt även inombords .., med två av tre barn med respektive på plats och ystra småttingar vilka bara väntade på att få öppna sina paket och där var även sonens  svärförälddrar och en snäll tomte som pratade skånska.

På juldagen tog Anna med sig Elliot och gick på bio och såg en Bamsefilm och att äta popcorn när man är på biograf, det är minsann en happening bara det, i alla fall för en kille som fyller 5 år i början av april.

Efteråt blev det födelsedagsfirande av svärsonen Micke som just idag på Annandagen fyller 52 år. Jag bakade en nötkaketårta som absolut inte ville växa på höjden (ja, bakpulvret var med), men den gick väl ner ändå och därefter åkte vi hemöver. Mycket trafik på E6:an, men bra väglag och det hela gick geschwindt. 

Är man "dagvill" i vanliga fall, blir  det än värre när en måndag förvandlas till helgdag och likadant med en vanlig tisdag. Vad sker en sån här dag ..? Jo, jag tittar på "På Spåret", allt medan pv ägnar sig åt flyttstädning i Halmstad. Nu är det slut på hans vikariat och adjö till att stiga upp i ottan och cykla iväg hemifrån i mörker. 

Själv ska jag betala in medlemsavgiften till Halmstad Filmstudio - den här terminen tänker jag köra in till Halmstad, parkera intill slottet, promenera på ojämn gatsten till Röda Kvarn och - hopefully - hitta en ledig stol på biografens balkong. Att titta på tio filmer (plus ytterligare en film om man går på årsmötet) kostar 400 kronor och det är ju otroligt billigt! Årets första film visas den 28:e januari, på Karl-dagen och det är den här filmen. 

Funderar också på att uppleva Händels Messias i Sankt Nikolaikyrkan, kl.16.00 på söndag. 


Någon timme eller två innan vi lämnade Skåne, tog sonen och jag själv ett dopp i deras pool. 

S v i n k a l l t, men så underbart efteråt!

10 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Dagvill är ordet.

🙃👍

Anonym sa...

Det låter trevligt alltsammans. Nu vet jag inte vilken söndag du syftar på, du kanske tänker på söndag åtta dar!
För då sjungs de Messias i Halmstad .
Eva

Elisabet. sa...

Bert Bodin: exakt!

Elisabet. sa...

Eva: jag tänkte nog nu på söndag och där nästa är det final i Tour de Ski .., det börjar 15.45 och konserten en kvart senare ,-). Hrmmm ... Tack som hojtade!

Anonym sa...

Nu har nog kallare vatten där i söder! Hör är det kylslaget när man kliver i älven, blir lite kallare när man simmat en stund men aldrig svinkallt. ellem

Elisabet. sa...

ellem: jag kanske uttryckte mig slarvigt. När jag klev nerför stegen sa jag att "det är iskallt, men inte så man svimmar!" Men när doppat huvudet, då blev det värre än värst. Dååå var det svinkallt. Anders tänkte hoppa i, men jag gullbad honom att inte göra det, utan ta stegen.

Turtlan sa...

Aktiva dagar utan tvekan!
Först tänkte jag har de värmen igång i poolen. Wow!
Sen kom förklaringen. Då tänkte jag att poolen var i alla fall inte mer eller mindre bottenfrusen som vår pool är.
Passar bättre som skridskobana just nu.

Snart hemma nu. Då ska jag krypa upp i soffan :-))))

Elisabet. sa...

Turtlan: men nu är det lugnt. Hockey junior-VM på tv .., tittar lite förstrött. Ha det så skönt i soffan!

Anonym sa...

Jag brukar aldrig doppa huvudet på vintern, utan jag har alltid mössa på mig. Doppar förresten inte huvudet på sommaren heller, tar så lång tid innan håret torkar.

Elisabet. sa...

Anonym: ja, så är det för mig med, men känslan av att ha doppat hela mig, är så underbar - efteråt -.