torsdag 28 december 2023

Vardag ..., Anna och Magnus och Dagens Fönster.


Vaknar tidigt. Lyssnar till P1-morgon och fascineras  - som alltid - sååå av programledaren Anna Hernek, det är hon som är på bilden till vänster och den togs av Mattias Ahlm.

Denna Anna Hernek, hon är så otroligt proffsig och för min inre syn står hon likt en skeppare på en båt och styr alla inslag med fast hand och inte en enda gång stakar hon sig!

Hon låter effektiv och energisk .., och när jag googlar hennes namn, får jag veta att hon är sextiosju år och kanske har hon redan gått i pension och hoppar in extra under julens helger. I så fall: vilken sjuhelsickes vikarie!

I dagens program kan man ta del av en intervju med Magnus Müller från Varberg. Han är en sån här hjälte som samlar ihop förnödenheter (vinterkläder, torrmat och annat) och kör iväg till Ukraina och .., minns jag rätt var detta det elfte besöket där.

Här kan man lyssna till denne man som har min stora beundran.


En annan människa som jag beundrar är Trafikverkets Bengt Olsson. Denne till synes så ofattbart lugne man, sitter nu och berättar om trafikläget i vårt land och om någon utstrålar  l u g n, så är det denne herr Olsson.

Från ellem i Skellefteå kom den här artikeln via mejl. På bilden skymtar forum-biografens vackra neonskylt och kyrkan till vänster .., där min pappa begravdes/jordfästes och där en liten Anders döptes. Och på torget står julgranen som nu - lite snötyngd - inte är fullt lika anskrämlig som den först tycktes vara. 

Grattis Malå till att hamna på 3:e plats i denna underliga "tävling" om bästa julkommun. Jämtländska Åre och värmländska Kil kom före och tack ellem för omtanken med artikeln.


Dagens fönster ser ut så här och fångades av min systerdotter - Rita - henne känner ni väl till vid det här laget. 

Tack Rita! (Hennes mamma heter Rigmor och hennes pappa Robert .., det var på R:ens tidevarv det blev såna namn och hade dom fått en son, hade han fått heta Rickard, det namnet tyckte min syster om.)

Ps. Stort hurra idag! Upptäckte, när jag loggade in på Pensionsmyndigheten, att jag får sjuhundra kronor mer i pension under kommande år.  Månatligen, alltså. Hurra! Hurra! Ds.

8 kommentarer:

Babsan sa...

Hör blev det hela 621 kr mer.Tröst i allt som 57 a får,jag pengar som tröst npngång i sommar🤗🤗🤗

Elisabet. sa...

Babsan: Läste din kommentar när vi var på väg hem från båten och pv sa att "jaha .., ja, det är likadant för Ulf min bror, han är också född 1957". Blev ni styvmoderligt behandlade, tro? Exet, född 1952, drog en vinstlott, årtalsmässigt när det gällde pensionerna, om jag minns rätt?

Babsan sa...

Hade inte ens en aning om vad jag gått miste om ärligt talat.Inte så insatt(intresserad)av det här med pensioner överhuvudtaget.Men tycker nog det ska vara någorunda rättvist

Gunnel sa...

Då har man alltså firat en del jular i en av de bästa kommunerna att fira på. Den där artikeln tror jag på. Mycket snö, tomte som kom med häst och släde, vad mer kan man begära.

Elisabet. sa...

Babsan: Jag tillhör också samma grupp som inte haft särskilt mycket koll, men numera har jag i alla fall liiiite mer kunskap.

Elisabet. sa...

Gunnel: Häst och släde fick jag aldig vara med om, men det var bra ändå.

Bert Bodin sa...

Grattis till höjd pension.

Jag ska också få mer, men jag vet inte ännu hur mycket.

Elisabet. sa...

Bert: Men det kan du väl se på Pensionsmyndighetens sida. Där gick jag in och det första jag såg var kommande års pension!