lördag 24 februari 2024

Magi eller nånting ... 

Igår eller förrgår blev min Iphone fullständigt snurrig. Det var omöjligt att skriva bokstaven m, utan att det blev en hel rad med sådana .., mmmmmmmmm och inte gick det att "radera" heller, nej, jag fick "markera allt" och klicka bort det där långa ordet. Skulle jag skriva någonting, fick jag liksom smyyga mig fram på tangentbordet och varje bokstav trycktes ned med största försiktighet. 

Igårkväll utbröt det stora vansinnet, ja, på mobilen. Nu dök det upp sidor kors och tvärs, flimrade och hade sig .., och jag blev nästan illamående bara av att försöka få någon slags ordning på eländet. Det gick inte alls. 

Tänkte att ja, ja, jag åker in till Halmstad i morgon och hör om den är inne på sista versen, eller rent av är döende. För ovanlighetens skull kände jag mig inte ens desperat, mest bara bedrövad över att besöket mest troligt torde resultera i flera tusen kronors minskning på mitt bankkonto. 

Nu på morgonen tog jag mig an mobilen, även den här gången med stooor försiktighet .., liksom närmade mig den så där som vore där en sprängladdning innanför skärmen. Till min förvåning visade den sig vara precis som vanligt! Allt fungerade och fungerar fortfarande

H u r  är detta möjligt? 

Visar det sig att oredan var tillfällig, blir jag mer än lycklig ..,ja, då blir jag rent av överlycklig!

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Någon sorts låsning. Förmodligen oförklarligt.

Vi har för vana att stänga av mobilerna varje kväll innan vi släcker våra sänglampor. De får vila hela natten. Och precis som för oss människor, verkar de rensas på 'dumheter' och fixar bakomvarande eventuella uppdateringar för att funka bra.

Babsan sa...

Mobilerna oavsett märke mår väldigt bra av att stängas av ofta.

Monet sa...

Jag stänger inte av min Iphone 13 eller IpadPro. Den senare är på konstant laddning eftersom den används som en dator i arbete ”nine to five” dagligen. Den är flera år gammal och fungerar oklanderligt. Min senaste Iphone är inköpt för bara några månader sedan och teknikerna på Apple Center som hjälpte mig att rensa min gamla och föra över data till min nya svarade att det inte alls var nödvändigt att stänga av mobilen. De uppdateras dessutom automatiskt på nätterna och behöver då vara anslutna till strömkälla. (Igår uppdaterades till IOS 17, kanske också för dig och det löste problemet)

Har man en gammal och sjuklig mamma som jag måste man kunna nås dygnet runt ( precis som på de fasta telefonernas tid)och för min man som måste ta mediciner och sköta annat medicinskt relaterat också på nätterna är mobilen, med väckning och special-app också en nödvändighet.

För mig låter din teori om att fyraåringen troligen åstadkommit något med sin lek som det troligaste. Alternativt en bug. I och med att du stängt av flera gånger - och också felsökt enlig Apple supportschema? - så har detta mirakel inträffat!! Visst är det härligt med mysterier i tillvaron!

Elisabet. sa...

Bert Bodin, Babsan och Monet: Ja, jag behöver väl knappast säga att jag sällan stänger av min mobil nattetid, helt enkelt för att jag inte kan somna om det är helt tyst. (Därför vi har skilda sovrum). Nu är den ju heltokig igen, mer än någonsin, så jag ger väl upp.

Kristina sa...

Det kan inte vara någon slags kampanj (rysk) ... ?


Elisabet. sa...

Kristina: Du kan tro att jag tänkt tanken ,-) Jag väntade bara att det skulle stå "hälsningar Putin" eller något liknande när jag öppnade den flimrande mobilen.