lördag 24 februari 2024

Apropå mobilen ....

Den glädjen blev kortvarig. Nu är den - om möjligt - ännu tokigare än tidigare. Nu fladdrar olika sidor förbi i en strid ström och att skicka några bilder av nerklippt klematis till sonen, blev ett äventyr som framkallade illamående. Markerade jag tre bilder, ville den skicka iväg tio - vilka som helst -! 

Nej, jag orkade inte med den längre, stängde av den - kanske för gott - och åker in i övermorgon till Halmstad. Går det, så går det, hälsar en ganska deppig madame.

12 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Sånt där teknikstrul gör också mig deppig.
💖

Monet sa...

Var inte ledsen Elisabet. Jag vet inte hur gammal din mobil är och om den helt har avlidit. Men vill du verkligen betala hela summan kontant? De är ju svindyra och nästa alla använder sig av erbjudandet med avbetalning på 12 eller 24 månader? Du kanske kan få en viss summa i inbyte också om den inte är alltför gammal och ”reparerbar”. Gläd dig istället åt att du i och med det här får en mycket bättre kamera. Den behöver verkligen inte vara i proffsnivå - alla de nya kamerorna från Iphone 12 och uppåt har superegenskaper. Och det är inte tekniken som är det avgörande. Det är människan bakom kameran som i första hand avgör om det blir bra bilder eller inte. Och där är du redan i toppklass!

Babsan sa...

Jag minns när min första dator krånglade då tog jag VAD fr jobbet att kunna fixa den utan stress…..desperat var jag😂😅

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, det är bökigt. Man mår illa när man ska försöka messa eller ja, du vet.

Elisabet. sa...

Monet: Jag tycker inte om att ha avbetalningar, det blir ju ändå dyrare, men jag funderar på att betala 3/4, så känns det liiite bättre. Någon Iphone 15 blir det inte, det kan jag säga, jag får väl snäppa upp ett steg eller två.

Elisabet. sa...

Babsan: Det går bra ändå. Hade det varit för ett par år sedan, hade jag nog känt mig desperat.

Anonym sa...

Kan mycket väl vara hackad säger Monica programmerare också till all annan utbildning. Är den varm? Rensa ut, byta lösenord i router och wifi och i mobil. Och bra om någon kunnig tittar på den i butik. Men du kan testa först.

Babsan sa...

Ett tips här har vi köpt. https://www.refurbed.se/ funkar hur bra som helst

Elisabet. sa...

Monica: nu, har den fungerat felfritt i nästan två timmar. Helt obegripligt.

Elisabet. sa...

Babsan: tack för tipset!

Monica sa...

Hackaren blev skrämd kanske😊konstigt allt och särskilt gammal är den väl inte heller. Kan vara något med nätet. Hoppas den sköter sig nu.

Elisabet. sa...

Monica: nej du, nu är den lika tokig igen. Nu får den vila i frid tills i morgon.