onsdag 21 februari 2024

Onsdag i landet Skåne ... 

Apropå längtansmorötter som jag är expert på att hänga upp framför min näsa. Dessa var från 2015 och jag kan säga att Sing-a-lop- moroten, den blev aldrig av, men det övriga. Nu har jag Litauen, men också en övernattning i Ystad någon gång i vår och kanske något annat. 

Min tjänstepension tackade ju för sig i december och med flera tusen kronor mindre in på kontot var månad, ja, men det märks såklart tydligt. Men jag  h o p p a s  att det blir av, det jag längtar efter. 

Vi körde ner till Skåne vid 11-tiden och det var duggregn och grått och trist. Svängde förbi Laholm där vi skulle titta på en bil, men se det var nog Bluff & Båg med det företaget, så efter att ha irrat omkring och letat sjlva bilfirman .., slutligen funnit det som kanske en gång varit en sådan .., gav vi upp och styrde kosan mot Bunkeflo. 

Ju längre söderut vi kom, desto mer såg vi av översvämmade - för att inte säga helt dränkta - åkrar och ängar! Och när vi närmade oss Malmö, fick vi vika ner solskydden i bilen och himlen var klarblå! Härligt! Sonen bjöd på kaffe ute vid husknuten .., hos grannen såg jag blommande vintergäck och snödroppar .., och över himlen kom fågelsträck efter fågelsträck flygande! 

Borde leta upp en frisörska som klipper upp lite där bak. Bilden togs för två år sedan kanske, då jag för första gången på 45 år lät det långa håret falla för saxen. Tänk, att man kan ha så lockigt hår! 

Å andra sidan är det inte enkelt att hitta en frisör so kan det här med självfall, men kanske ändå. 

Nu är det kväll. Båda pojkarna sover .., deras mamma och pappa arbetar - den ena natt, den andre kommer hem någon gång efter midnatt -. 

På soffan ligger han som är storebror och sover gott och i dubbelsängen där vi ska sova, där ligger lillebrorsan.

2 kommentarer:

Babsan sa...

Du har t o m lockigare hår än jag

Elisabet. sa...

Babsan: men detta var när jag var nyklippt, så är det inte nu, det är för långt för det.