tisdag 20 februari 2024

På agendan ... 


Efter en ljuvlig natt med sömn långt fram på morgonkvisten (i alla fall till fyrasnåret!) har dagen såklart känts helt annorlunda. 

Bättre. 

Har tagit Harry på promenad och sett och hört bäcken porla .,  hört hästarna gnägga och tänkt på dom två rävarna som pv såg häromkvällen; dom som sprang tillsammans över vägen, bara en bit bort. 

Å, så jag tycker om rävar! Och ja, jag vet att rävar kan ta död på katter, men jag är inte vare sig vegan eller vegetarian och äter således såväl kyckling, som griskött och annat kött också. Kött från fina kor, bland annat, kor som jag tycker så mycket om. 

Alltså kan jag inte bli förargad på räven om han äter upp Sigge, men däremot kan jag bli ledsen.

Och så har jag idag vandrat omkring på Vilnius gator, via Google Maps. 

Här, i det rosafärgade huset, ligger hotellet och alldeles intill finns en nepalisisk restaurang - men, så underbart - !  Och jag har tittat på kartan över staden och upptäckt att vårt hotell ligger som i en triangel, ungefär som en skuren bit camenbertost .., och när jag väl kom på detta, blev det enklare att orientera sig! 

Ett judiskt museum finns i närheten, liksom Vilnius Moderna Museum. Ett illusionsmuseum finns också, plus en massa andra sevärdheter. 

Och femtio kyrkor, så klockklang lär jag inte behöva sakna, även om det kanske inte ringer i alla. 

Kontaktade tidigare idag DFDS:s kundtjänst och hörde mig för huruvida vi kan få avboka färjebiljetten, om - utifall att tikarna i Bjäresjö skulle löpa precis när Harry ska vara där -. Inga problem. Avbokning inom 1 vecka kostar 150:-/biljett/person och det är ju inget, i jämförelse om man avbokar samma dag, då får man endast igen halva kostnaden, för oss skulle det innebära att 1500:- förloras. (Skulle tikarna löpa, den ena eller båda, flyttar vi fram resan 1 månad).

Snabbt och vänligt svar fick jag. All heder åt Sara på kundtjänst!

7 kommentarer:

Tony sa...

Man blir glad över en bra och fungerande kundtjänst och att resor och annat går att avboka.

Bert Bodin sa...

Undrar vad som serveras på en nepalesisk restaurang.

Och på en vilniusisk?

Anonym sa...

1. Papadums 2.Šaltibarščiai😋

Elisabet. sa...

Bert Bodin: kollade menyn på den nepalesiska …, påminner om indiskt! Mums! Det litauiska köket är iaf i mina ögon ingen kulinarisk höjdare, men det är inte därför vi (lä: jag) valde det resmålet. Det var likadant i Riga och i viss mån Gdansk. Men i Gdansk fick jag mitt livs godaste fisksoppa! / Elisabet

Elisabet. sa...

Kultur i Natur: Det betyder hur mkt som helst! Blir så glad när det är på det viset! Svenska Spel i Visby var helt outstanding (när jag arbetade). / Elisabet

annannan sa...

Mitt senaste jobbuppdrag i Vilnius inbegrep faktiskt en måltid på en restaurang som serverade en modern variant av vad borgarklassen lär ha ätit på slutet av 1800-talet. Med presentation av varje rätt, dessutom. Det var mycket hög kvalitet på maten (och jättegott) och tog mycket lång tid. Det gav ju gott om tid att prata med kollegorna, och jag uppskattade på det stora hela det, men eftersom jag hade en taxi som skulle hämta mig halv sex nästa morgon fick jag bryta taffeln innan efterrätten.

Stället låg snett över gatan från Universitets huvudbyggnad, är allt jag vet. Det var nog inte billigt, men jag skulle nog välja att äta där igen om P och jag var där på resa.

Jag har ätit enormt bra och god lokal mat i både Vilnius och Tallinn under det gångna halvåret. Det gäller bara att välja med omsorg (eller ha någon kunnig som väljer) och kanske ha lite tur också.

Anonym sa...

annannan: det blir ofta så att jag blir akut ”tvärhungrig” och då blir det brått att hitta något i matväg. 😉 Ska bli spännande. En stor marknad finns där .man tydligen kan äta lokala/inhemska rätter .. det tänker jag testa! /Elisabet