måndag 15 april 2024

Dagens fönster ....


... finns här i det gula huset och den stora monsteran fick igår flytta in - om än tillfälligt - i badrummet, där den duschats och fräschats upp. 

Den ska nog få ny plats, då de jättelika bladen tar så mycket ljus. 

Och ja, vi borde ha likadana ytterkrukor, det ser jag ju nu .., men det blir liksom aldrig av. 

Skönt att vara hemma. 

Pv är sedan någon timme tillbaka igång i uterummet (det gamla) och gjuter förstärkningsgrejs, därefter väntar mattehjälp hos grannens dotter, samt träff med den man som ska hyvla grusvägarna vilka hör till Vägföreningens ansvar. 

Själv ska jag åka till apoteket i Getinge, försöka få ett samtal med någon på vårdcentralen i Slöinge, besöka på biblioteket i Harplinge för att återläman Litauen-boken, jag ska putsa några fönster och slänga tvätt i maskinen. Och solen strålar!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Varför likadana ytterkrukor? Roligare att matcha olika med varandra.

Rexxie sa...

Håller med Bert! Mycket roligare med lite olika ytterkrukor (eller mer korrekt ytterfoder)

Elisabet. sa...

Bert Bodin och Rexxie: Ja, då får jag väl finna mig i mina olika krukor ,-). Tack för det! Nu har jag sparat in en hel pengar.

Monet sa...

Och jag håller som vanligt inte alls med. Det finns förvisso en charmfaktor i detta, någon slags ”shabby chic” men både växter och belysning i ett fönster får en bättre och mera harmonisk framtoning om man håller sig enhetligt och inte rör till det med för mycket prylar, olika krukor och underlägg utan faktiskt håller sig till ”Karin Larsson-stilen”. Eller den mera sofistikerade Waldemarsuddevarianten. Men, som vanligt, man gör ju alltid som man vill och det känns bäst för en själv….