onsdag 17 april 2024

Torsdagkväll ..., nej, onsdagkväll .., och strul hos SVT.

Pv har tillbringat en stor del av dagen i Skallkroken med att slipa och tvätta båten. I morgon  - eller i alla fall någon gång under helgen - hoppas han kunna måla underredet. Bilden är från flera år tillbaka, då när vi lagt till i Torekov .., det var då när man fick ligga längs-med, vilket är drömmen när man har hund. Det var då så mycket enklare för Harry att ta sig från båten. 

Själv har jag känt mig så eländigt hängig och hade jag haft en covidtest i närheten, hade jag kollat upp det hela. Kanske i morgon? 

En underlig dag med såväl solsken som duggregn. 

Och nu är det strul med Gokväll hos SVT. Programmet kan - på grund av "tekniska problem" - inte sändas (jo, jo .., nu är det mycket av den varan ...) och i stället blir det repris av gårdagens program. 

Råkade på eftermiddagen hamna på sändningen från SVT när det gällde detta med den nya könslagen. En kvinnlig moderat, Ellen Juntti, samt Patrik Björk (s) gick emot sitt eget partis linje och följde sin egen övertygelse. Mattias Karlsson - moderaternas gruppledare i riksdagen - säger sig ska överväga om det ska bli några repressalier för Ellen Juntti. 

Tur att man inte är politiker, det säger jag bara.

Tittade igårkväll på Utrikesbyrån.  Vilket intressant program, med intressanta gäster! Dessutom med den bästa programledaren (Rebecca Randhawa) när det gäller dessa "byrå-program", tycker jag. Påläst, ställer följdfrågor och fördelar ordet bra. Gäster var Bitte Hammargren (Mellanösternanalytiker), Stina Holmgren (tidigare korrespondent i Mellanöstern), samt Carl Bildt. Ett program återstår, därefter går denna Rebecca på lång ledighet, då det andra barnet är på väg. Å, så jag kommer att sakna henne!

6 kommentarer:

KulTur i Natur sa...

Jag tittar alltid på dessa 3 olika -byrånprogramen. Gillar verkligen det formatet.

Bert Bodin sa...

Byråprogrammen är ofta intressanta och upplysande.

Det 'korrekta' Go'kvällprogrammet sändes kl.20 i SVT-play.

Babsan sa...

Reagerade på att folk skällde på att de sände fel,Gokvällprogram……som det vore en katastrof

Elisabet. sa...

KulTur i Natur: Instämmer! Lagom korta eller långa. Ändå hinns så mycket med.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Kl 20.00 var det hockey och därefter fotboll som gällde, dock inte för mig ,-). Bra att Gokväll sändes senare för den desperata.

Elisabet. sa...

Babsan: Instämmer. Man borde väl ändå begripa att det inte var meningen att sända samma program.