torsdag 18 april 2024

En vanlig dag i april ...


Då fyller vännen Gunnar Rindå 79 år och jag tycker inte det var länge sedan han jubilerade och i present fick en äventyrsresa till Afrika i present - ja, en hel skrälldus av vänner gick samman - och bilden togs av hans son Joakim.

Det var när Gunnar var i Stockholm och firades på sin 70-årsdag.

Grattis Gunnar! Jag undrar just när du ska komma dig neröver ... 

Från den äldsta kommer dagliga bilder från hennes rundor med hundarna. Ännu kan hon gå på isen, även om det börjar bli tung-gått. Jag minns när vi flyttade till Sollentuna, då, när exet började polisskolan, hur fascinerad jag var över alla vackra träd och det var vitsippor och kastanjer som blommade! Det var som att ha hamnat i paradisets förgård, ja, kanske inte just i Sollentuna, men året därpå flyttade vi till Tibble i Kungsängen med närhet till Lillsjön och härliga strövområden. 

Där var det verkligen som paradiset.

Och vi köpte en labrador från en kennel i Krägga, han fick namnet Labbe och efter tre år kom en liten AP till världen. Hade inte min pappa gått hädan och hade inte mamma velat ge sig av till Sydamerika och huset skulle säljas, hade vi mest troligt blivit kvar i landet Uppland. Det blev totalt fem år. Och därefter fjorton år i Malå och så söderut igen, så långt det bara gick att komma, ja, i Sverige, alltså. 


Så här - och mer än så - ser det ut i slänten mot söder. Den är formligen översållad av nunneört!
Hockeysemifinal på tv och pv håller på Frölunda och jag väljer väl Skellefteå AIK. Eld i kaminen och Sigge intill mig. 

Lyssnade förstrött på radion idag; det handlade om att Halmstad sjukhus söker donatorer. Nej, inte till olika transplantationer, inte alls. Det handlade om detta.  Hoppas nu att dr Arne Kötz (överläkare vid klinisk mikrobiologi) blir bönhörd och att människor som får detta läkemedel blir friska och krya. 

Lyssnade även till Alice Bah Kuhnke i en radiointervju och tänkte att det var då himla vettiga synpunkter hon hade angående EU-valet. Bland annat att en lex-Orbán borde införas, så där så att ett lands veto (t.ex Ungern) inte kan stoppa alla övrigas vilja till något. I det här fallet hjälp till Ukraina. Ja, det var mer än detta hon tog upp och hon var klar och redig.Framför allt TYDLIG.

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja Alice gillar jag! Trodde hon kanske ville bli partiledare men EU drar väl.

Å grattis till vinsten och Skellefteå! Nu får väl vi också hålla på Skellefteå eftersom Rögle petade ut Färjestad.

Elisabet. sa...

Turtlan: Hon kanske gör större nytta i EU, eller tjänar mer eller helt enkelt ?trivs så bra med jobbet? Bra med lite fler Skellefteå-supportrar, Annica!

Babsan sa...

Skellefteå är också mitt lag🖤💛🖤💛

Anonym sa...

Babsan: Se där! Vi är nog många norrlänningar Söderblom Gävle som håller på Skellefteå. Där - på BB - födde jag två av mina barn. 1972 och 1986. Och på lasarettet låg min ena syster i gipsvagga i tre månader, efter en skidolycka i slalombacken hemma. /Elisabet

Anonym sa...

Babsan: "söder om ...".

Babsan sa...

……för Luleå kan man inte hålla på som gammal Pitebo🤣