tisdag 16 april 2024

En solig dag i landet Halland ...


Nåja, den blev regnig också vad det led och när jag sitter här och skriver ser jag genom köksfönstret hur mörkblå himlen är där borta i öster ..., det kan bli väldigt mycket mera nederbörd. 

Men mer än halva dagen bjöd på solsken och ganska friska vindar. 

Svängde förbi pv som började med vårjobbet inför sjösättningen. Presenningarna plockades ner och det skrapades och sandpapprades,så att det kanske .., till helgen blir målning av? 

Själv tog jag med mig kaffe i termos och lite tilltugg och så satt vi där och surrade om Harry och om lite annat. 

Det är inte många gånger jag har sett pv i kostym, men jag ska ärligt säga att jag föredrar honom så här. Knappt hade han kommit hem, så hämtade han spillvirke, kapade brädor och nu är han på väg in till stan för körövning. 

Själv eldar jag i kaminen och skrollar förstrött på sociala medier. Det handlar om brand i det danska börshuset .., cyberangrepp på Norrmejerier vars produktion ligger nere ..., (oj, så sårbara vi är!), personal på ett slakteri i Skåne som varit allmänt vedervärdiga mot djur som skulle avlivas .., och så det förfärliga som hände i Skärholmen. På tv4 sitter Anna Kinberg Batra och försöker förklara sig, nej, det här blir nog hennes fall. Hon har - i alla fall som jag själv har fattat det - varit omåttligt populär som landshövding i Sthlm, men säg den glädje ..., nej, detta tror jag inte att hon klarar av. 


Mycket jobb med presenningarna. Nu är dessa hopvikta och får en härlig vila i garaget tills segelsäsongen är tillända.

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Lite förvånad över att Kinberg-Batra gör bort sig i sin roll som landshövding. Hon borde ha bättre koll. Tycker att hon verkat sympatisk i "Muren" och "Alla mot alla."

Elisabet. sa...

Gunnel: Ja, jag blev så besviken. Och vilken hemsk sits hon satt sig i. Tycker ibland att reportrar är betydligt kaxigare mot kvinnor i den här situationen, även om jag inser att hon gjort det som är fel. Ångestfyllt att se henne i studion.(Ja, jag vet att det är tokigt, men så kände jag det).

mossfolk sa...

Vi pratade om det idag -att det bara rapporteras om eländes elände och det kryper liksom nästan in under skinnet. Samhället känns så kallt och rått. Pappan i Skärholmen, det är så obegripligt. Gängen, morden, vapnen och drogerna.
Att det liksom kryper ner i åldrarna. Språket och attityden redan tidigt i åldrarna.
Tillgången till allt via nätet.

När det gäller Kinberg Batra tycker jag att folk är otäckt snabba att döma. Har hon gjort ett dåligt jobb? Har vännerna gjort ett dåligt jobb?
Det har gått till på fel sätt. Absolut. Liksom oändligt många rekryteringsprocesser gör. Men åh vad glad jag är att jag inte har hennes jobb! Den här ständiga häxjakten…

Elisabet. sa...

mossfolk: Jag har följt henne sedan hon blev landshövding och utifrån det jag har sett, verkar hon ju ha varit enormt uppskattad. Att det hon nu anklagas för ja, det är ju inte bra och jag tror säkert att det kan ha gått för fort, som hon säger, men det hjälper ju inte. Men det vansinnigt aggresiva sättet som 4:ans politiske reporter gick på med .., det tyckte jag var osmakligt. Aldrig har jag hört en man bli så hudflängd.