onsdag 29 maj 2024

Äntligen ...!

Så är då taktegeltvätten avklarad och  s o m  pv har kämpat med detta! Först att bära ner ett tiotal tegelpannor, lägga dem i blöt i skottkärran, skrapa med stålborste och igår fick han låna Den Halvlånges högtryckstvätt - modell rejäl - för att skölja av och spola bort det lilla som ändå var kvar (det fungerade med h-tvätt enbart) och så kånka upp med två pannor i taget, klättra på taket, passa in så det inte blir snett och vint .., och så ner igen med nya pannor! 

För några veckor sedan körde han in makadam och grus med skottkärran, inalles nästan 5 ton! Jo, han ska verkligen få en tårta som belöning! 


Så här ser min vackra dahlia ut numera. Ja, i och för sig är den fortfarande vacker - på sitt sätt - men inte som den såg ut från början. 

Och min mobil som jag nyss fått ordning på, den går plötsligt inte att ladda, så i morgon blir det ett besök hos den libanesiske mobilmannen som är så vänlig. 

Annat som inte är som vanligt ..? Jo, Sigge har länge kommit upp till mitt sovrum - våldsamt jamande - vid tre, fyra om nätterna och då har jag till slut gjort honom sällskap givit upp och gjort honom sällskap ner till köket där han då fått mat.  

Men se, natten mot idag hade jag faktiskt inte minsta lust att lämna sängen. 

"Nej Sigge .., du får faktiskt ge dig, jag tänker inte ge dig mat den här tiden!" sa jag och kröp ihop under täcket. Till min oerhörda förvåning tystnade han då .., men drog som i protest klorna mot rottingfåtöljen, för att slutligen hoppa upp i fåtöljen där han kurade ihop sig på det där tjocka täcket, det som jag lagt dit och som tycks vara nästan i stil med Hästens Säng, ja, för Sigge alltså. I flera timmar sov han så gott .., ihopkurad som ett litet gråsvart nystan.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Tomas är verkligen värd en tårtbit (minst)! Så bra det blev.
Skrattar gott åt Sigge som nu är så väldresserad så att han går och lägger sig när Matte säger till. :)

bettan sa...

Det är aldrig försent att sätta gränser😉

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, jag får nog göra ett besök hos Börjes bageri i Harplinge ,-

Elisabet. sa...

bettan: Tydligen inte!Och så skönt att det lyckades ,-)