måndag 27 maj 2024

Kväller ...


Precis som alltid vid häftiga väderomslag - vilket var vad som hände idag - däckar jag totalt, ja, blir helt utslagen! Somnar på soffan och sover så djupt, så där så jag inte ens är säkert på att jag h a r  sovit, men det har jag, enligt pv. Jaha, då förstår jag. I nästan tre timmar är jag som bortblåst och när jag vaknar och ovädret tackat för sig, då är allt som vanligt. 

Vid 19.30 tar vi bilen och kör till Ankaret och därefter till Skallkroken för ett kvällsdopp. Alla tio ställplatser är upptagna. Tre tyska, en schweizisk, en belgisk och fem svenskregistrerade husbilar på plats. Alla har utsikt över den stundande solnedgången.

Pv skippar badet, men jag simmar lite och det är arton grader i havet och helt ljuvligt. 
 

 
Kommer hem till mjukt kvällsljus. 
 
Vallmon på gång. Och den fina rosa dahlian som jag inhandlade för ett par dagar sedan och var så lycklig över ..., ja, den tyckte även herr Råbock var vacker och framför allt: god. 
Adjö med den blomman!

Har, sedan vi kom hem, tittat på ett oerhört intressant SVT-program med titeln "I arkitektens fotspår" som handlade om förvandlingen av staden Rotterdam. 

Sååå sevärt! Och tänk, vad en dansk arkitekt kan sätta avtryck! 

Här en länk till programmet.

2 kommentarer:

Tony sa...

Var också väldigt trött igår, gick ett par lugna kilometer och blev ganska svettig medan åskan mullrade. Lade mig vid middagstid och somnade.

Elisabet. sa...

Tony: man påverkas nog långt mer än man tror av olika sorters väder, det är jag helt övertygad om.