söndag 26 maj 2024

Dagens fönster ...


Ännu ett fönster från London kommer här. 

"Det här är fönster som heter duga! London Business Scholl. Jag bara gick förbi; mitt jobb har inget att göra med det här."

// Så skriver annannan, som var i London å jobbets vägnar.

Här en länk som ska locka till att studera just där. Härligt vimmel av olika nationaliteter!

Och när vi ändå är i London, kan det ju vara intressant att ta del av andra människors yrken  och vad dessa har för inkomster, skriver hon (jag, alltså) som har 13500:- netto i pension, men det rår jag ju för själv, som inte planerade bättre.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå inkomst så ligger det ett privat sjukhus på samma gata lite närmare Oxford Circus. Där fanns det reserverade parkeringsplatser vid gatan för tre namngivna personer. (Förekommer väl i Sverige också men då brukar det vara registreringsnumret som står på skylten?) På Professor Haddads plats stod en Porsche. Beloppen som nämns i videon är årsinkomster, för övrigt. Men jag skulle inte byta min lön mot Londonlivet, aldrig!!! Så mycket folk och trängsel. / Annannan

WalkaboutSweden sa...

Då har du mer i pension än både T och mig.
Inte vet jag hur man skulle ha fått högre...?

Om det nu var NETTO som du menade.

💓

WalkaboutSweden sa...

Förtydligande: Jag menar den allmänna pensionen alltså, utan tjänstepensioner inräknade.

💓

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, jag menade netto. Tjänstepensionen tog jag på fem år. Skulle jag ha valt livslångt, hade det blivit så lite per månad ändå och jag tänkte att mitt liv nog inte skulle bli särskilt långt.
Jo, nu hade man kunnat få högre pension .., även om man valt och tyckt om sitt låglöneyrke. (Det är långt bättre nu, men det var verkligen ett sådant förr). Jag pensionssparade inte medvetet och man (jag) hade ju kunnat utbilda mig och välja ett bättre betalt yrke, men jag tyckte ju om det, tyckte om kamratskapet och allt flöt ju på.
Arbeta heltid fanns inte på kartan, det finns sällan för icke-chefer i livsmedelsbutiker. Någon karriärmänniska är jag inte och har aldrig varit.

Elisabet. sa...

Annannan: Senaste gången var i London - det var när vi hade semestrat i Cornwall/Skottland, då var det så vanvettigt packat med turister - vilket vi ju också var - det var som gnuer på savannen och jag tänkte att nej, detta var bara hemskt! Vii höll oss mest i parkerna.