onsdag 8 maj 2024

I landet Uppland ... 

Som bjuder på fyra plusgrader och gråväder. Nåja, är man en frekvent besökare hos SMHI, så visste man ju vad som väntade. För någon vecka sedan hängde jag in min kappa i garderoben - tack och hej - nu skulle det ju ändå bli sommar och tomatplantorna sköt i höjden och likaså salladen .., och i garderoben hänger ännu kappan och här är jag, långt hemifrån. 

Nåväl. Sticketröjorna fick följa med och stora sjalen också. 


Kom till Slagsta vid 17-tiden (efter ett längre och två kortare stopp längs vägen) och färjorna går med tio minuters mellanrum, iaf morgon och eftermiddag, så det blev ingen lång väntan. 

Hemma mötte oss husets två katter som jaaamade och en av dem nosade länge på min tröja .., kände väl doften av Sigge, förstås. 

Katternas matte befinner sig i stallet där även hovslagaren är .., men vi har installerat oss och har det bra. 

Fint bäddat i "vårt" sovrum och med handdukar prydligt utlagda på sängen, precis som på hotell.

Hoppas på lite mera värme i morgon bara.


Det blev sedvanligt stopp i Ödeshög, dels för att ladda bilen, men också för att äta lunch. 

Förr om åren var där ett stort härligt salladsbord, men nu var det ytterst begränsat (rivna morötter, coleslaw, vanlig sallad och små haricotvert). Tvekade mellan en grönsakssoppa eller laxpudding. Det fick bli det senare. 

Utanför restaurangen stod den här trottoarprataren. Ja, det hade varit något för Harry det. Man undrar vad "något gott" är.


Och så en bild till Bloggblad. Nej, frisyren är inte lika prydlig som direkt efter besöket hos frissan, men när det blir det så? Inte för mig i alla fall. Jättelockigt där bak, men det har jag vant mig vid. 

Ni skulle se Babsan i Roslagen .., hon har det härligaste lockiga hår jag har skådat, ja, hon är tjusig hela hon!

(Bilden togs idag i bilen. Nu är det sticketröjläge som gäller. Och ja, jag skelar på vänster öga. Det finns fler defekter än så).

3 kommentarer:

Babsan sa...

Men tack för komplimangen det gjorde min dag.Jag tycker du är jättefin i håret

WalkaboutSweden sa...

💓

Kristina sa...

Klädsam frisyr o färgen är snygg!