onsdag 10 juli 2024

Onsdag ...

Och regnet  v r ä k e r   ner. 

"Klockan 12.00 ska det komma ..., enligt SMHI!", sa pv i morse. 

Det stämde så när som på en kvart när. Och nu mullrar åskan. 

Journalisten Emmanuel Karlsten har tydligen ställt en fråga till sina läsare, ja, angående vilka Sommarpratare som stod högt i kurs. Helt enkelt: hade gått hem hos lyssnarna. 

Cecilia Uddén hade de flesta hyllat - själv gav han hennes program en 3:a -. Jennie Walldén hade fått många röster, så var det Sigge Eklund (som varit så arg för att han inte blivt tillfrågad som sommarpratare tidigare, så oehört barnsligt!), samt Birgitta Olson (före detta politiker hos liberalerna).

Och mina egna favoriter ..?

Jo, jag tyckte om delar av Lasse Åbergs prat .., Cecilia Uddéns förstås (hon kan ju det här med att förmedla vad hon ser och upplever - från flera håll - hon har en förmåga att vidga vyerna, tycker jag) ..,  astronauten Marcus Wandt (lugn, saklig, vilken resa!) och sångerskan Ellen Krauss (så vackert hon sjöng! och helt okänd för mig innan programmet sändes). 

Jennie Walldén lyssnade vi till på båten och det var intressant att följa hennes resa som adopterad och vad det ledde till; från ett liv till ett helt annat och hur hon kryssade sig fram i tillvaron. 

Den 22:a juli ser jag fram emot att lyssna till Karin Olofsdotter, Sveriges ambassadör i Ryssland och den 12:e augusti .. Alhaji Jeng, oerhört sympatisk och kunnig friidrottsexpert hos SVT. Unga influencers väcker sällan något större intresse hos mig.

Hur är det med er? Någon som vill dela med sig av sommarpratet? Något som satt avtryck?

Bilden kommer från en av Lars Lerins stora, tunga böcker med titeln Naturlära. Den ligger här på rumsbordet.

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Har lyssnat lite kort (innan jag somnar) på några stycken. Ingen har väl varit lysande men jag känner stor empati för Birgitta Ohlssons sommarprat.
Vilken fruktansvärd sjukdomssituation hon befinner sig i, hoppas verkligen att stamcellsoperationen har en positiv effekt.

Kanske ska ta och lyssna på den där astronauten då. . .

Anonym sa...

Walkaboutsweden: Ja, hennes program grep tag i en! Jag missar ofta halva programmen, då jag somnar ifrån eller tappar intresset. Har aldrig haft så lite tålamod att lyssna som den här sommaren. / Elisabet