söndag 7 juli 2024

Vilodag ...

Eller inte. Pv är igång att klippa gräsmattan - den som är översållad av vitklöver -. Innan dess har vi tittat på reprisen av Antikrundan från Uppsala .., jag följde ett program (forts på Antikrundan kanske) som handlade om grundaren av Svenskt Tenn - Estrid Eriksson - och nu är det en ny pärla från SVT: om Carl Larsson. Vilken guldgruva detta ändå är. 

Vi har ingen regelrätt tv i båten, utan får titta på våra mobiler, men nu har det varit urusel täckning, så vi har i princip inte tittat på tv under nästan två veckors tid. Jo, ibland ., glimtar det till och vi kan se några minuter, men inte mera. 

Själv har jag gett fåglarna mat (inga besök ännu ..), Sigge ligger i uterummet som vanligt. 

Val i Frankrike idag. Oj, oj vilket elände det kan bli! Läste i DN igår om ett land som faller i bitar .., hatbrott mot homosexuella och människor - från såväl höger som vänster politiskt sett - angrips !. HUR ska detta sluta? 

Och i Storbritannien är det inte bättre. Nog ska de som röstade för ett utträde ur EU ångra sig. Det mesta lär ha blivit sämre. 

Och som om detta inte vore tillräckligt, är Ungern ordförandeland i EU just nu.

9 kommentarer:

bettan sa...

Ja världen är i uppror. Och Victor Orban for till sin kompis Putin för att riktigt visa att han ger blanka f*n i EU. De två stofilerna i USA, hur kan de få fortsätta att göra bort både sig själva och landet.
Tröttsamt och oroligt att behöva förhålla sig till allt som sker.
"Den lille gymnasten", dvs Ulf Kristersson och hans anhang tål jag vare sig se eller höra.
Ja detta blev en dyster kommentar. Det visste jag inte när jag började skriva.

Babsan sa...

Håller med dig bettan rakt av

Elisabet. sa...

bettan: Helt ärligt hyser jag i dagens länge ingen större respekt för just något partis ledare eller politiker öht, frånsett Jonas Sjöstedt.(Jo, jag kan tycka om justieministern). "Den lille gymnasten" är 5 cm längre än såväl undertecknad som pv. Jag ska aldrig bli politiker och utsätta mig för att få den beteckningen.

Bert Bodin sa...

Heja Bettan!

bettan sa...

Under valturnén lät UK, de som önskade, få känna på hans vältränade vader, tänk det vore väl nåt?
Gunnar Strömmer verkar alltid nymornad och sömnig. Ja du hör, det är inte mycket som faller i min smak. Jonas och Magdalena är de jag gillar mest.

bettan sa...

de två

Anonym sa...

Bettan: Men U.K är inte i min smak heller , det är det där med att ge motståndare öknamn, särskilt med tanke på nånting man inte rår för. Typ om man är kortväxt. Eller skelar, eller , ja, du förstår. / Elisabet

bettan sa...

Jag förstår man bör vara försiktig hur man uttrycker sig. Där slarvar jag när det gäller någon jag starkt ogillar. Inte bra.
Med mina 178 cm har jag blivit kallad "lång och ståtlig" vilket jag avskyr. Lång är jag men "ståtlig", så hemskt. Ytterst förträfflig, pampig, pompös, grandios vill jag ogärna förknippas med.

Elisabet. sa...

bettan: I love you! Oavsett hur lång du är. Ståtlig är du också. Jag har nog kallat president Putin för diverse hemska saker, så jag ska väl inte förhäva mig ,-)