torsdag 30 oktober 2008

Nu har vi kalasat paa kinesisk mat och magen pekar aat alla haall .., ja, det blir visit hos viktvaektarna vid hemkomsten och det blev vin till maten och jag gapskrattade naer vi pratade om Den Hemska Rondellen daer det sprutade bilar fraan alla haall och kanter och alla kom dom fraan fel haall!!

Innan middagen promenerade vi runt i stan och det paaminner mycket om pyttiga franska byar .., ni vet, med ett kullerstenslagt torg och en staty i mitten och hus som paaminner om dom i Ystad .., oerhoert vackra .., och saa floden som rinner haer mitt i alltsammans.

En stor kyrka, helt byggd av sten, Holy Trinity Church finns inte laangt haerifraan.

Det slog mig tydligt ikvaell, att det som kommer att fastna mest i mitt minne naer det gaeller den haer oen, det aer att alla husfasader aer sa f i n u r l i g t upplysta! Gissa, hur fint det blir!

Irlaendarna aer saaaaaaaa rara och vaenliga och hjaelpsamma! Det ocksaa.

Emma & Emil .., hit ska ni faa foelja med och aaka baat paa floden Shannon .., man styr baaten sjaelv och sover daer och lagar mat och alltsammans och saa ser man Irland flyta foerbi!

Good night friends!

Ps. Haer bor vi i natt! 350 svenska kronor och daa ingaar frukost!! Kolla paa den "virutella turen" .., naer ni ser tvaa breda enkelsaengar intill varandra .. saa ser vaart rum ut! Ds.

Jag maaste bara beraetta om naer vi koerde hit .., daa var pv djupt koncentrerad paa att inte svaenga oever paa fel sida av vaegen och jag sjaelv, jag satt och sa .. "men guuuuud, saa vackert!" ..., "men det aer ju SANSLOEST saa fint det aer och titta paa bergen daer borta!", men pv, han saag ingenting och han skrattade gott naer jag skulle beskriva vad jag EGENTLIGEN saag, foer det var ju antingen faar, (lamm), kossor eller haestar och saa gaersgaardar av sten.

"Jaha .., aer det kor nu ...? Ja, det aer ju verkligen annorlunda ...?" sa den koncentrerade chauff;ren som erbjoed mig att ta ratten imorgon. Njet. Njet. Njet.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så fint! Det är ju som rena smekmånadshotellet!

Det Mörka Hotet sa...

Oj, så himla fint ni bor: kanon!

Anonym sa...

Så härligt!!

Tankevågor sa...

Härligt! Men det kanske finns några vykort du kan köpa till PV med får och kor på så att han kan få se det han missade när han körde?

Elisabet. sa...

till er alla: vykort er redan inhandlat, saa nu vet han ...-)