måndag 27 oktober 2008

På väg ...

Först tågresa från Ystad till Halmstad .., jag halvslumrar mest hela tiden.
Ösregn utanför kupéfönstret.
Inte tillstymmelse till medpassagerarprat.

Några unga gossar tittar på actionfilm via datorskärm.
Pistolskott och skratt hörs i kupén.

En äldre kvinna löser korsord.

I Halmstad möter pv upp och hämtar vid järnvägsstationen.
Det blir stopp i Falkenberg och inköp av rött vin till rensteken som svägerskan ska bjuda på; en serviceminded anställd på Systembolaget ger förslag .., det blir ett australiensiskt rödvin ... "Wyndham Estate" och väl i bilen igen hittar jag inte mitt bankkort, jo, en liten stund senare, i ryggsäcken.

Mörker utanför och bilar kör fort.

Pv kör.

Vad pratar vi om?
Jo, om en resa till Köpenhamn och då kommer vi in på ämnet prostitution och det blir häftiga diskussioner och jag har sällan hört pensionatsvärden så upprörd .., vi pratar om almanackor med lättklädda damer som visar upp sig och vi har totalt olika åsiker ..., och så blir det surr om cd-spelare, vindkraftverk, äldreboende .., och det blir mobilprat med båda döttrarna och när vi kommer till Floda säger jag till chauffören att när det gäller det där med prostituion, så kan jag kanske hålla med honom, men inte när det gäller lättklädda damer på almanackor.

Sist av allt Alingsås.

Rensteken är överjordisk, ja, rent av himmelsk, för att inte tala om svägerskans kantarellsås. Ingen gör så goda såser som hon!

På soffan ligger hennes barnbarn Kajsa och sover .., och efter någon timme uppenbarar sig hennes pappa och mamma och pappan var bara en liten lintott till kille när jag kom till den familjen, han var sex år och älskade att fiska .., nu är han en vuxen man på fyrtiofem som säger att han borde träna lite mera och håret har glesnat och blivit lite grått.

Tiden går.
Så är det.

Det blir trivsamt prat runt köksbordet .., om korsord, sudoko, iq-tester, viktväktarbesök, Dublin, dansbandsgalor, hunduppfostran, godis, missfärgning av tänder och bonde-söker-fru.

Ungefär så.

Livet känns bra.

3 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Åh, det är ju så orättvis! Min middag var en fralla med ost och en bit grön gurka.

Leina sa...

Renstek... Mmmmm... Gott... Saker att längta efter... Kom just på att jag har renkött i frysen... Måste söka reda på.... =)

cruella sa...

Men vad tyckte ni så olika om? Just de ämnena hade det inte blivit någon som helst diskussion om om jag och maken varit ute och kört... Vi tycker rörande lika nämligen. Sånt kan förstås låta tråkigt, men inte när det handlar om sådana ämnen. Tycker ju jag.