lördag 4 april 2009

Vill du komma med förslag ...?


"Så här ... man kan ha en två, tre stycken .... och tvättställ i dem också."


Mellan hostattackerna, som blir färre och färre, sitter vi och pratar om den där Drömmen.

Den om att driva ett vandrarhem eller Bed & Breakfast.

Tillsammans.

På fyra vita A4-ark skriver vi ner det som är viktigt.

Det som vi tycker är viktigt.

Att känna sig välkommen är nummer ett.

Där ska finnas en känsla av v ä r m e och omtänksamhet.

Och såklart ska där finnas en generös bokhylla där gästerna kan låna böcker.

Och vår, - och sommartid alltid färska blommor på sängborden.

Anna berättar att hon och Micke och Nelly tagit in på ett hotell och där stod då en hundskål med mat och en annan med vatten på golvet .., gissa, hur glada dom blev, för att inte tala om Nelsan!

Sånt.

Och jag säger att jag kan ta bilder av omgivningen .., av havet eller fjället eller vad nu blir .., och så säljer man sånt .., eller gör vykort och musmattor.

Och alla kurserna.

Kanske kunde man ha en pub också?

Och pensionatsvärden har geniala idéer för sommaren .., småtävlingar.

Olika "fritidspaket" att sälja + boendet.

Några Friggebodar på tomten till uthyrning.

En hund ska vi ha .., en Karo-hund som lullar omkring och självklart ska gästerna få ta med sig sina hundar också.

Och en kaninbur ute på gräsmattan och en gungställning.

Massor med saker.

En skön rottingfåtölj att sitta i med fårskinn i.

Gärna en öppen spis eller en kamin.

Och medan jag äter halstabletter mot hostan (men i morgon ska jag arbeta .., hostan kommer bara så där mellan varven och jag känner mig så stark och pigg nu! och ingen feber har jag längre .., åååå, det är så underbart!), skissar pensionatsvärden på Friggeboden.

Jag säger att det är helt okej, men jag vill sy gardinerna eller i alla fall bestämma hur dom ska se ut.

"Visst .., det går bra ...", säger han och smajlar.

Och pv som arbetar heltid som lärare och är ledig hela sommaren, det är ju perfekt.

Så där funderar man och drömmer och längtar och hoppas.

Ungefär så är det.

Ps. Kom gärna med förslag .., berätta vad ni skulle uppskatta om ni tog in på ett B & B! Ds.


Bettankax föreslår:

Valnötsbröd, kanel eller kardemummabullar, pEllekattstryk runt benen, kanske en lägereld/utomhusgrill.


Annela föreslår:

Jag vet vad jag skulle uppskatta. En batteriladdare till små batterier som man har i mp3-spelaren eller iPoden och tillgång till dator.
F.ö. Tycker jag det låter underbart! När öppnar det? (Ja, säg det .., när vi hittar nåt!)


Betti, hon tycker så här:

Och jag kommer gärna - och tar men Vännen, men, please, jag nyser och kliar OMÅTTLIGT av både hundar och katter, kan ni tänka er att inte släppa in katterna i sovrummet??

Inget får en att känna sig så fel och oälskad som att inte kunna vistas hos en vän pga av en katt - eller hund,,,

Men jag gillar hundar och katter - men bara på avstånd, tyvärr.

Jag drömmer om ert B&B där jag får titta på hunden i trädgården och så sova och äta frukost utan att bli sjuk. Går det att lösa??//Betti

(Betti: det finns hundar som inte orsakar allergier .., man får hitta en sån rackare!)

mossfolk .., ja, här var det minsann inga förslag ..-)

Men ni är väl underbara! Jag tycker att det låter som en beskrivning på ett sorts paradis och har just inget övrigt att önska alls.. (Ta med Lurvig du! hälsar värdinnan ..)

Mian som brukar ägna sig åt fågelskådning och postar små tomatfrön till pensionatvärden ..., hon tänker på vila.

Gärna en hängmatta där man kan ligga och kika på svalorna. (Finns på listan,mian. Liksom härliga parasoller att sitta under om det är soligt .., och solstolar som man får låna och ta med till stranden om man vill .., och hinkar och spadar till småttingar .... Sånt. Ja, om man nu hittar ett ställe vid havet, vill säga.

Jom Manilat
som ska tillbringa massor med veckor i Asien i vår .., han säger så här:

Det finns en sak som ni absolut måste ha, en sak som jag kommer att prioritera när jag snart ger mig av på min resa, tillgång till trådlöst nätverk (wifi).



londongirl .., hon säger så här ...

Åh det här låter så bra! Att få ha med hunden är ett måste för mig. Det kan väl finnas trevliga små stugor som är till dem som är allergiska som vi andra hundägare aldrig tar in i?

Jag skulle uppskatta om det fanns möjlighet att packa en picnickorg efter frukosten att ta med ut. Bara lite sånt som bröd, frukt, tomater (naturligtvis odlade längs de varma husväggarna) och en termos med kaffe.

Jag och maken och vår vovve kommer så fort ni har öppnat.
Jag kan även hjälpa till med att göra reklam för er och skaffa er gäster....hm...men det klarar ni verkligen bra själva här på bloggen tror jag.

(Londongirl: just det där med picknickkorgen har jag också tagit upp på listan. När man tittar på Fredriksdalsteatern i Helsingborg - Eva Rydberg med co. -, då kan man köpa en sån korg med tekanna fylld med kaffe eller te och så fikabröd .., sen lämnar man tillbaka korgen när föreställningen är slut och jag tyckte att det var genialiskt! Ja, man fikar i pausen alltså.Så det ska absolut finnas nåt sånt! Jag hojtar om och när drömmen går i uppfyllelse .., (nu säger min Anna: man ska inte säga OM, man ska tänka att den såklart GÅR i uppfyllelse ..--)


Jom Manilat kom på en sak till ....

"Och såklart ska där finnas en generös bokhylla där gästerna kan låna böcker."

Ett litet tips är att gästerna kan få byta böcker. Om man har med sig en pocketbok som man läser ut hos er ska man kunna lämna den och ta med en annan bok, som finns i ert bibliotek, på sin vidare resa.

(Precis så har vi resonerat! Så var det på Samos i lilla hotellet där kapten Lintott och hans mormor som är jag, bodde. Således läste jag ut mina svenska deckare och tog mig sedan an en dansk version av Nevil Shute som någon turist från broderlandet i väster hade lämnat. Helt suveränt bra system. Man lämnar kvar lästa böcker och tar med sig hem om man inte hann läsa ut.)


Monet i södra Frankrike .., hon som redan har förverkligat en Dröm .., hon säger så här:

Elisabet och PV.

Det viktigaste är sängarna. (Skojar lite men det betyder mer än man tror)

Måste vara MINST Hästen eller Duxvariant. Och fräscha sängkläder -omtänksamt med extra pläd för den som är frusen. Inte EN kudde utan flera eftersom vi är många som sover med många. Bra tvätt- och duschmöjligheter är också ett måste. Att dela dusch och toalett med andra, det är campingnivå och då måste man tala om det.

Allergifria hus för dem som har allergi. Men inget trams för övrigt - har man hund ska man kunna komma och känna sig välkommen. Som här i Frankrike. ALLA pussar på Dessi och mår bra av det.

Ta inte i för mycket med planeringen, bridgekvällar får väl ge sig kan man tycka.

Lycka till med fortsatt planering och många drömmar. Om det är som det ser ut så ligger havet nära. Det kan nog räcka. Och gott och trevligt sällskap - till frukost. Så småningom orkar ni inte med mera.

Och som nya egenföretagare är det jätteviktigt med planering, målsättning, marknadsföring, budget, allt sånt som kan ta knäcken på en.

Gå till banken och lokala företagarcentrum/AF och diskutera affärsidéen. Se till att ni har den förankrad, både marknadsföringsmässigt och ekonomiskt. Och fortsätt att drömma och tänka vidare och skapa ett "concept"

Lycka till!!

(Monet: det är intressant med era synpunkter och man upptäcker hur olika man prioriterar. Jag vill absolut inte ligga i svajiga sängar, men behöver själv nödvändigtvis inte alls en Hästens .., bara madrassen är stabil och bra. För mig är det viktigaste en god frukost ., vänligt bemötande och god service på alla plan. Det får inte kännas som om jag är till besvär. Men det är jag det. Jag har själv bott i enklaste enkla stugan på Grinda .., eller i modernt vandrarhem på Själland .., B & B i Australien och på Irland .., och det jag minns mest, det är stället där jag kände mig välkommen och där värden hälsade mig godmorgon och välkommen till frukosten, med ett varmt leende. Det var i gult trähus, ett litet pensionat, i Anglesea utanför Melbourne.)

LindaLotta säger så här ...

Jag har funderat en stund nu...
Här är så många bra saker uppräknade redan så jag kan inte komma på en enda sak jag saknar.
Kanske möjlighet att tvätta sina badlakan, som lätt blir lite tråkiga efter många dagar på stranden, en tvättlina i trädgården.
En gitarr...

Lindalotta: det var nedskrivet redan .., jag tycker också det är viktigt att man kan tvätta så där .., tvättlina & tumlare (det kan ju regna ...) .., gitarr förstås, men pv har ju flera stycken. Ett piano tänker han nog sig också, så kan körer komma dit en helg och öva ...


EvaFrösön sa...

Många bra saker är redan sagda som: bra sängar (behöver inte vara de dyraste men gärna en resårmadrass), hundar och katter i stugor där djur är tillåtna, men absolut ska de få finnas med. God frukost med hembakat bröd. Inte pub, det blir bara högljutt och ingen vilsam semestermiljö. Jag lyssnar gärna till skratt och hundskall men fulla människor - nej tack.

(Eva: det där med pub .,. det var nånting som pv tänkte sig vintertid på t.ex. lördagkvällar om man bor så till att det finns underlag .., och när det inte är högsäsong för turister.)

ab tycker så här ...

Ett B&B låter ju hur trevligt som helst.

Jag önskar mig: Nötfritt kök! Jag menar alltså inte kossor, de tror jag är lätt räknade hemma hos PV, men valnötter och dylikt. Och finns de i köket, sprider de sig via knivar och brödkorgar och annat.

Nötallergi är explosivt, och nu har precis vartenda fik här i trakten valnötter i allting - t o m sockerkakan...

Allmän bokhylla är väldigt skönt att ha när man söker frid och ro. i Thailand fanns en stor hylla nere vid poolen med kvarglömda svenska böcker - jag som inte kan bära med mig egna läste och läste...

Ellis som redan har prövat att tillbringa en helg hos pensionatsvärden, hon säger:

Det låter helt fantastiskt alltihop!

Förutom allt ni redan räknat upp så håller jag med Jom: wifi!!
Har man tillgång till snabbt och bra nätverk så blir allt genast mycket flexiblare, man kan stanna längre för man behöver inte åka hem och fixa vissa jobb som kommer in. Guld värt!

Och som jag hälsade igår: hemsida och allt runt det får ni av mig om ni vill.

Nu ska jag ut på gården och ta några steg på de geggiga remsor av gräsmatta som äntligen börjar visa sig. Bara för att jag äntligen kan. :)

annannan nere i Portugal .., hon vill ha fint väder. Jämt och ständigt ,-)

Pub på vintern och gitarr på sommaren låter bra tycker jag. Alltid sådant sommarväder så att man kan sitta i trädgården - går det att beställa? Skämt åsido, man kan vara allergisk mot sådant man äter också. Då känns det väldigt bra att läsa / höra "Vi fixar mjölk/gluten/nöt/mandelfritt (osv) om du säger till när du bokar".

När det kommer så långt står jag gärna till tjänst med recept på glutenfritt valnötsbröd. (Nötfritt valnötsbröd blir väl lite svårare...)

Annela kom på ännu mera ...

Jag kom på en grej till: Möjlighet att sitta ute och läsa eller sticka när det faller ett stilla eller häftigt sommarregn. DET är mysigt! (Ja, Annela, det hade jag med på listan .., jag minns en semester på ön Egina i Grekland .., då satt jag under ett bambutak och läste bok efter bok efter bok och jag hade benen upplagda på stolen framför och det var underbart .,. småfåglar kvittrade och letade smulor och jag såg andra hotellgäster komma hem från stranden och personalen som plockade lite ....)

Monet drar sig till minnes vad som kunde hända när hon hyrde ut ...

Okej för sängar från IKEA då:-) Dom är lika sköna som Dux och Hästens faktiskt. Men god sömn är lika viktigt som god frukostmat.

De flesta som får gäster hemma (inte vi!) har typiska gästsängar, hopfällbara och med tunna madrasser. Hela dan blir förstörd efter en natt i sån! Mörka rullgardiner också och myggnät till fönstren!

Omtänksamhet i detaljer tycker jag om. Nyplockade blommor i vas på nattygsbordet när man kommer. Att ni själva provsovit så att ni VET att läslampan just ger det ljus som behövs t.ex. Att det finns ordentligt med plats i garderob och skåp så man kan stuva undan och slipper hoppa över ryggsäckar, stövlar eller resväskor. För den som stannar ett tag kanske ett förråd för just sånt är bra?

Cyklar att hyra tycker jag också att ni ska skaffa.

Massor med turistbroschyrer och egna utflyktstips, nerskrivna tillsammans med egna bilder ger ett engagerat och initierat intryck.

Att kunna låna: stövlar, regnjacka, ficklampa, paraply. För regniga dagar och mörka nätter.

Och så förstås den mysiga frukosten du pratar om. Men jag lovar att du inte orkar ha folk "i maten" mer än så hur trevligt det än är.

Jag vet för vi har hyrt ut på det här sättet på vår skärgårdsö i många år!! Inte alltid med "breakfast" för det finns de som vill fixa själva och då har vi sett till att frukostmat har funnits i kyl/frys och skafferi. I ett av våra hus fanns minikök.

I början blir man "kompis" med alla och tycker det är jättetrevligt med rara människor som man gärna vill ska trivas och ha det bra. Men många tar också för sig och känner inte av de gränser som behövs mellan den som hyr och den som hyr ut. De kommer springande i ett och vill fråga om självklarheter, låna saker, gnälla över petitesser och kräver ständig uppmärksamhet. Dom är i minoritet, men dom finns!

För allas bästa är det därför också bra med en lapp med "ordningsregler". Och ska ni annonsera ut på någon av de otaliga stugsajter som finns så kommer folk att vilja boka i förväg. Och då måste ni ha kontrakt (finns på nätet) att skicka och se till att folk förhandsbetalar i samband med bokning. Annars kan ni stå där med uppbokade tider och folk som struntar i att komma!

Förlåt att det blev långt, men eftersom du ber om tips så! Och i vårt fall har vi under alla år egentligen bara haft två gästpar som haft klagomål (vi sa till om att de faktiskt inte fick bjuda in andra vänner med skrikiga barn över natt, det ingick inte hyran!)

Det är oändligt trevligt däremot med människor som "aldrig har sovit så bra", som tycker allt är fantastiskt och kommer tillbaka dessutom, just för att visa det! (Monet, ja, allt det du tar upp är viktiga saker och vi har skrivit ner i det närmaste allting. En korg med läsglasögon i olika styrkor .., det ska finnas, för det är sånt som man glömma hemma. Till exempel. Många bra förslag, tusen tack!)





15 kommentarer:

Monet sa...

Elisabet och PV.
Det viktigaste är sängarna. (Skojar lite men det betyder mer än man tror)

Måste vara MINST Hästen eller Duxvariant. Och fräscha sängkläder -omtänksamt med extra pläd för den som är frusen. Inte EN kudde utan flera eftersom vi är många som sover med många. Bra tvätt- och duschmöjligheter är också ett måste. Att dela dusch och toalett med andra, det är campingnivå och då måste man tala om det.

Allergifria hus för dem som har allergi. Men inget trams för övrigt - har man hund ska man kunna komma och känna sig välkommen. Som här i Frankrike. ALLA pussar på Dessi och mår bra av det.

Ta inte i för mycket med planeringen, bridgekvällar får väl ge sig kan man tycka.

Lycka till med fortsatt planering och många drömmar. Om det är som det ser ut så ligger havet nära. Det kan nog räcka. Och gott och trevligt sällskap - till frukost. Så småningom orkar ni inte med mera.

Och som nya egenföretagare är det jätteviktigt med planering, målsättning, marknadsföring, budget, allt sånt som kan ta knäcken på en.

Gå till banken och lokala företagarcentrum/AF och diskutera affärsidéen. Se till att ni har den förankrad, både marknadsföringsmässigt och ekonomiskt. Och fortsätt att drömma och tänka vidare och skapa ett "concept"

Lycka till!!

Linda sa...

Jag har funderat en stund nu...
Här är så många bra saker uppräknade redan så jag kan inte komma på en enda sak jag saknar.
Kanske möjlighet att tvätta sina badlakan, som lätt blir lite tråkiga efter många dagar på stranden, en tvättlina i trädgården.
En gitarr...

Evas blogg sa...

Många bra saker är redan sagda som: bra sängar (behöver inte vara de dyraste men gärna en resårmadrass), hundar och katter i stugor där djur är tillåtna, men absolut ska de få finnas med. God frukost med hembakat bröd. Inte pub, det blir bara högljutt och ingen vilsam semestermiljö. Jag lyssnar gärna till skratt och hundskall men fulla människor - nej tack.

annannan sa...

Pub på vintern och gitarr på sommaren låter bra tycker jag. Alltid sådant sommarväder så att man kan sitta i trädgården - går det att beställa? Skämt åsido, man kan vara allergisk mot sådant man äter också. Då känns det väldigt bra att läsa / höra "Vi fixar mjölk/gluten/nöt/mandelfritt (osv) om du säger till när du bokar".

När det kommer så långt står jag gärna till tjänst med recept på glutenfritt valnötsbröd. (Nötfritt valnötsbröd blir väl lite svårare...)

Annela sa...

Jag kom på en grej till: Möjlighet att sitta ute och läsa eller sticka när det faller ett stilla eller häftigt sommarregn. DET är mysigt!

Evas blogg sa...

Aha, klokt tänkt :)

ab sa...

Ett B&B låter ju hur trevligt som helst.

Jag önskar mig: Nötfritt kök! Jag menar alltså inte kossor, de tror jag är lätt räknade hemma hos PV, men valnötter och dylikt. Och finns de i köket, sprider de sig via knivar och brödkorgar och annat.

Nötallergi är explosivt, och nu har precis vartenda fik här i trakten valnötter i allting - t o m sockerkakan...

Allmän bokhylla är väldigt skönt att ha när man söker frid och ro. i Thailand fanns en stor hylla nere vid poolen med kvarglömda svenska böcker - jag som inte kan bära med mig egna läste och läste...

Ellis sa...

Det låter helt fantastiskt alltihop!

Förutom allt ni redan räknat upp så håller jag med Jom: wifi!!
Har man tillgång till snabbt och bra nätverk så blir allt genast mycket flexiblare, man kan stanna längre för man behöver inte åka hem och fixa vissa jobb som kommer in. Guld värt!

Och som jag hälsade igår: hemsida och allt runt det får ni av mig om ni vill.

Nu ska jag ut på gården och ta några steg på de geggiga remsor av gräsmatta som äntligen börjar visa sig. Bara för att jag äntligen kan. :)

Anonym sa...

Hej Elisabet! Jag har hittat en websida med bra tips om hur man startar en B&B. Den är visserligen engelsk men jag antar att mycket av det som tas upp gäller även i Sverige.

http://www.startabedandbreakfast.
co.uk


Lillan (i Cornwall)

Monet sa...

Okej för sängar från IKEA då:-) Dom är lika sköna som Dux och Hästens faktiskt. Men god sömn är lika viktigt som god frukostmat.

De flesta som får gäster hemma (inte vi!) har typiska gästsängar, hopfällbara och med tunna madrasser. Hela dan blir förstörd efter en natt i sån! Mörka rullgardiner också och myggnät till fönstren!

Omtänksamhet i detaljer tycker jag om. Nyplockade blommor i vas på nattygsbordet när man kommer. Att ni själva provsovit så att ni VET att läslampan just ger det ljus som behövs t.ex. Att det finns ordentligt med plats i garderob och skåp så man kan stuva undan och slipper hoppa över ryggsäckar, stövlar eller resväskor. För den som stannar ett tag kanske ett förråd för just sånt är bra?

Cyklar att hyra tycker jag också att ni ska skaffa.

Massor med turistbroschyrer och egna utflyktstips, nerskrivna tillsammans med egna bilder ger ett engagerat och initierat intryck.

Att kunna låna: stövlar, regnjacka, ficklampa, paraply. För regniga dagar och mörka nätter.

Och så förstås den mysiga frukosten du pratar om. Men jag lovar att du inte orkar ha folk "i maten" mer än så hur trevligt det än är.

Jag vet för vi har hyrt ut på det här sättet på vår skärgårdsö i många år!! Inte alltid med "breakfast" för det finns de som vill fixa själva och då har vi sett till att frukostmat har funnits i kyl/frys och skafferi. I ett av våra hus fanns minikök.

I början blir man "kompis" med alla och tycker det är jättetrevligt med rara människor som man gärna vill ska trivas och ha det bra. Men många tar också för sig och känner inte av de gränser som behövs mellan den som hyr och den som hyr ut. De kommer springande i ett och vill fråga om självklarheter, låna saker, gnälla över petitesser och kräver ständig uppmärksamhet. Dom är i minoritet, men dom finns!

För allas bästa är det därför också bra med en lapp med "ordningsregler". Och ska ni annonsera ut på någon av de otaliga stugsajter som finns så kommer folk att vilja boka i förväg. Och då måste ni ha kontrakt (finns på nätet) att skicka och se till att folk förhandsbetalar i samband med bokning. Annars kan ni stå där med uppbokade tider och folk som struntar i att komma!

Förlåt att det blev långt, men eftersom du ber om tips så! Och i vårt fall har vi under alla år egentligen bara haft två gästpar som haft klagomål (vi sa till om att de faktiskt inte fick bjuda in andra vänner med skrikiga barn över natt, det ingick inte hyran!)

Det är oändligt trevligt däremot med människor som "aldrig har sovit så bra", som tycker allt är fantastiskt och kommer tillbaka dessutom, just för att visa det!

ab sa...

Monet: Intressanta synpunkter! De där friggebodarna ska nog stå en bit från huset med ett symboliskt skärmstaket emellan.

När jag hyrde ett gulligt hus på Gotland med en väldigt snäll värdinna, visade det sig att hon nog inte provbott. Det fanns ingen rullgardin eller insynsskydd mot glasdörren till den lilla terrassen sängen stod just där).

Jag fick klänga på en stol varje natt och hänga upp en filt. Och hon tog illa upp när man påpekade saken. "Det får folk ta", svarade hon.

Elisabet. sa...

Till er på slutet: (jag ska lägga in era också .. men jag är så slut på ..): jo, allt det som är uppräknat har vi tagit med ..., fiskespön .., håvar ., krabbfiskelinor .., inte nötfritt boende (tänk, på PV:s delikata bröd Annika!!) ..., rullgardiner hade jag inte ens tänkt tanken på, eftersom jag själv följer med dygnsrytmen som den är .., jag följer med ljuset och skulle aldrig i hela livet ha rullgardin eller filt eller annan mörkläggning, men det är ju klart, det kanske beror på att man är van vid ljusa nätter hemifrån?
(Bra idé också var det!)

cyklar hade vi skrivit upp.
Och annat också.

Det här med internet .., hjälp, då måste man bo så att det inte är radioskugga antar jag .., och då vet jag direkt ett vandrarhem som faller bort ..-(

Men det vet vi ju inte ens om det är till salu ..-)

ab sa...

Köp en gammal bondgård, om ni inte tänker bygga ut pensionatet! I äldre ladugårdar, undantag och magasin kan man peta in många rum.

Annas mamma sa...

Vi köpte IKEAS sultan tre stycken till landet med allt nytt och fräscht i. Plus bäddmadrasserna till som kostade ungefär lika mycket som resårmadrasserna, hur det nu kan komma sig. Vet inte vilken modell dock. De sover vi bättre i än i lyxsängar så sängar ska man provligga innan man köper.Och inte tro priset är enda riktlinjen. Vi köpte olika fasthet på dem efter person men det är ju inte lätt att veta B&Bgästers kroppstyngd:-)Jag tycker frukosten är oerhört viktig, vacker och god och med morgonglad personal. De bästa har jag fått på slottsvistelser, fast orsaken till vi varit där är att fira någon jubilar och äta slottsmiddag men den kunde jag i flera fall varit utan. Mat motsvarar sällan reklamen. Men så kommer en utsökt frukost och då rekommenderar man stället i alla fall för det är det bästa man minns tydligen. Har även blivit väckt med vacker morgonsång vid dörren, ljuvliga röster har hörts först på avstånd så man tror man är i himlen och så stannat utanför dörren. En mans- och kvinnoröst tillsammans. Det vore kanske något för dig och pensionatsvärden?:-) Och sen kolla mycket på second hand efter nätta och charmiga möbler och med lite ny målarfärg på, blir det fantastiskt. Färska blommor i söta vaser, pressat glas kanske?, second hand igen, på varje ny gästs nattduksbord. För övrigt vilsam inredning, folk behöver lugn och ro. Du kan ju ha ett alternativ till hetsen, folk får relaxa, ta en kopp te eller kaffe, schackspel framme och lite sällskapsspel och korsord, roliga tidningar, bokhylla som någon skrev. Morgongympa? Som du och pensionatsvärden leder efter frukost kan vara kul inslag. Ja, jag har bott kommer jag ihåg på Hälsingegårdar m m och det jag minns är trevligt folk, god frukost, och charmigt möblemang. Inget IKEA så långt ögat når. Men i sängväg är det OK, annars bannlyst. Hemgjorda marmelader, god juice, hemgjort knäcke, goda ostar och något litet sött som avslutning, mmmmm

Elisabet. sa...

Annas underbara mamma: Vi satt och spånade PV och jag själv och hade fyra eller fem A4-ark där vi skrev upp sånt vi tyckte var viktigt och det kunde ha varit din lista rakt av, frånsett himlasången och morgongympan .-)

Jag tror stenhårt på det du beskriver; sen finns det såklart människor som vill ha lite mera lyxigt .., men man kanske ska följa sitt eget hjärta .., det är PRECIS som du beskriver det som jag vill ha det.

Blommor på rummen på sängborden ..., det skulle jag älska .., och härliga frukostar med lugn och ro.

Det finns inte ord för hur tacksam man blir över bloggvännernas förslag; allesammans!

Tack som tog dig tid, vi ska skriva ut allt senare och så hoppas att vi hittar nånting som blir bra .-)

Jag tror nämligen att det här är nånting som är Rätt för oss .., nästan att det är Meningen, människor tycker väl att det är naivt, men jag tror det.
Känslan är så otroligt ...... känns så helrätt.

Tack igen.