onsdag 19 augusti 2009

Från Halland till New Delhi ...


Här, sitter jag och tittar ut över världen.
Och väntar.
Och väntar.

Först av allt skjutsar jag in pensionatsvärden till hans arbetsplats (eller tvärtom, han kör själv och sedan tar jag vid ...) och någonstans efter Steninge ringer vi till Norge och sjunger för Bente som fyller 55 år just idag .., vi är jämnåriga ..., och så sist av allt Halmstad med vackra parker och Nissan som glittrar i solskenet.

Det här är första skoldagen med elever och pv har dagen till ära en vit skjorta med kinakrage och han är så fin, så fin och jag tänker att efter ett och ett halvt år tillsammans med bloggmadamen, så har hans hår grånat betänkligt och vid den tanken ler jag lite för mig själv.

Och så kör jag vidare .., ut ur stan .., hittar allting på en gång .., E6:an söderut .., köper kläder i Helsingborg .., hittar rätt avfart och förundras (eller egentligen inte .,. för hösten är min årstid ...) över hur vackert det är just nu .., åkrar fyllda med halmbalar som liknar gammaldags trådrullar av trä .., och där är Glumslövs backar .., och i vägrenen trängs Kaveldun med lilla fröken Cikoria.

Och se, där är stora sjok av Gullris!

Utanför Landskrona svänger jag av mot Svalöv.

Det är första gången i mitt liv jag tar den vägen och nu är det jordbrukslandskap rakt av!

Kossor, hästar och lamm och skördetröskor och traktorer!

I en inhägnad leker en labrador med en liten jack russel.

Svalöv är precis lagom stort eller litet och där har pv:s dotter börjat en skrivarlinje och i baksätet har jag med mig en stor kasse fylld med diverse husgeråd och där är även ett täcke och en kudde - allt från hennes pappa -, och på en gång hittar jag rätt igen .., det är som om Vår Herre tycker att det fick räcka med greklandsstrulet .., nu är det som på räls.

Bilen får vila i lilla Svalöv och jag promenerar till busstationen där tre äldre gentlemän sitter och och småpratar om det fina vädret.

Så blir det bussresa till Teckomatorp och därifrån tåg till Lund och sen tar allt slut, ty då är det datorhaveri och alla tåg står stilla.

Efter en tjugo minuters väntan då abslolut inget händer, tar jag mitt pick och pack och går ut i solskenet.

Ååå, jag strosar runt i Lund och jag går sakta-sakta och överallt kommer cyklister farande i raketfart .., det är högsommarvärme och jag tänker att detta är ju som den allra bästa semesterdag.

På New Delhi, en indisk restaurang, äter jag lunchbuffé för 79:-.

Tar därefter tåget till Malmö och missar Ystadtåget med 1 minut.

Igen!

På perrongen upptäcker jag "världens sexigaste kvinna" (ja, enligt Expressen ..) som drar på en rosa resväska och har enorma läppar ..., och strax efteråt, en skådespelerska med massor av utstrålning och glitterögon.

Ny väntan.

På en grön bänk sitter jag och tittar rakt fram.

Människor springer av och an .., bussar kommer och går .., från bygget över kanalen bullras det nåt hemskt.

Men å, vilken härlig dag det ändå blir!

Just så är det.

3 kommentarer:

Mian sa...

Är det magnoliaträdet vid Malmö C, som står där till höger på filmen?

Elisabet. sa...

Mian: det vet jag inte .. jo, jag tror det.

Evas blogg sa...

Kan inte förstå hur de kan tycka att hon är Sveriges sexigaste kvinna. Vad är kriterierna? Plastikopererade blondiner?!! Men Marika L gillar jag. Har träffat henne och hennes ögon glittrar verkligen.