tisdag 22 december 2009

Insikt nr 179 .....


Nu ska jag säga vad som irriterar mig ....

Jo, det är när man åker tåg och det är smockfullt överallt och människor står och väntar på en ledig sittplats och så .., sitter någon man eller kvinna för sig själv och har brett ut sin jacka eller stora väska på sätet intill, utan minsta känsla för att bereda plats till någon av alla de som inte har någonstans att sitta.

(Ja, jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, men det kommer mera ...).

Eller .., dom som låtsas sova vid varje station och har gjort samma sak .., brett ut och ockuperat plats och så snart tåget rullat ett antal kilometer, då vaknar personen ifråga till och ser till sin glädje att ingen har vågat väcka honom eller henne och halleluja, fritt på sätet intill ännu ett tag!

Igår på köpcentret Väla i Helsingborg, skulle vi äta lunch i det här området med ett hundratal sittplatser och flera olika restauranger att välja på runt dessa.

Det var absolut knökfullt och efter en stunds spanande upptäckte jag till min lycka fyra lediga platser, varav pensionatsvärden och undertecknad tog två av dem.

Intill oss satt ett par i 30-årsåldern och såväl kvinnan som mannen lade sina kläder och en handväska på de två ännu fria stolarna mellan oss, allt medan andra matgäster stod med sina matbrickor och förgäves försökte hitta någonstans att slå sig ner.

"Ja, men det är är ledigt här .., dom här två platserna kan ni ta!" sade jag till några dem.

Minspelet hos det unga paret intill mig visade tydligt vad de tyckte om mitt påhitt.

Åååå, sicket suckande när handväskan och kappan fick flyttas på!

Rent ut sagt ohyfsat tycker jag att det är och ett jäkla oskick!

Så e g o i s t i s k t!


Äjmen.

6 kommentarer:

Mildamakter sa...

Håller med dig helt och hållet!

Love, literature and gardening sa...

knepigt! Inget jag brukar observera men jag åker ju aldrig tåg. Däremot skulle jag ohämmat på ett café gå fram och fråga om det är ledigt även om det ligger kassar o kläder på stolarna. Utan att ens upptäcka om nån inte riktigt ville att jag skulle sitta där. Lite naiv är jag visst där förstår jag nu.

Mian sa...

Det där ser jag VARJE dag, då jag pendlar med IC-tåg.
Att tågmästaren skall behöva ropa i högtalarna och tala om för resenärerna att det är lämpligt att inte ockupera säten med väskor och kläder när tåget är fullsmockat - helt ofattbart att inte folk fattar detta och har hyfs nog att lämna plats åt andra.

Cecilia N sa...

På bussen får man inte ha grejer på sätena av säkerhetsskäl. Det är inte rikitgt alla som har förstått det, men värden brukar gå runt och knö ihop folk.

Alla har inte heller fattat att de ska vra fastspända. Det rtar oppmig. Jag vill inte ha dem i huvudet om vi tippar.

missis p sa...

hahhaa....du e go du..............vert sjöv hur det va när vi hade prinsarna x 2 io vagn.en sitt o en liggvagn.NEJ KOM INTE HIT.....Vhär e okkuperat.......JA MEN JAG VA SÅ FRÄCK SÅ JAG BARA SA......hallå..ursäkta.e det ok om jag tar denna plats till mej o min man........MÅSTE GE MNA BARN MAT........oooooh ja....helt ok.......DÄR FLYTTADES BÅDE JACKOR O SJALAR , HALSDUKAR O VANTAR.....eftersom vi har vinterbarn så har man GANSKA mycket kläder.....MEN MANNEN 2 metarn e lie mer passiv.DÄR KAN MAN INTE SITTA.......jooo då det kan man vist det..........KRAAAAAAM O godjul!!!!!!.o saaaaaknar dej min vän.............KRAM IGEN

Steel City Anna sa...

Beter man sej sådär i England så blir man närapå avkastad. Minns en gång på bussen när en ung kille inte reste sej upp för en gubbe. Gubben ifråga utropade argt att folk inte har nån hyfs nu för tiden varpå alla andra pensionärer gaddade ihop sej och till sist busschauffören la sej i och sa ställ dej upp eller gå av! Det är pinsamt att inte veta hur man ska bete sej, men i Sverige verkar det vara mer pinsamt att be folk att flytta på sina väskor. Undrar hur det blivit så? Bra gjort Elisabet!