fredag 25 december 2009

Morgon i landet Halland ...


Bild: vid Marinan hemma i Ystad i somras.


Lugnt och fridfullt är det.

Där är radioprat med småländsk programledare som ringer fel nummer när han ska presentera den som har gissat rätt på frågetävlingen.

Han kommer inte fram till Pernilla, utan till en man i Lit, i Jämtland.

Då är klockan sex på morgonen.

Mannen låter trött - men vänlig - och han säger, när programledaren frågar om det finns någon Pernilla där .., att "nej, nu blir det spännande det här ...".

Det visar sig att den av telefonen nyväckte mannen endast har sovit två timmar under natten.

"Ja, sonen är förkyld .., jag somnade vid fyratiden", förklarade han, men låter lika vänlig för det.

Programledaren ber om ursäkt .., ojojoj, inte var det meningen att väcka någon helt oskyldig.

En stund senare,när samtalet är avslutat, får samme programledare ett mail från mannen i Jämtland.

Den mannen vill nu önska alla lyssnare en God Fortsättning på julen och så tackar han familjens alla grannar och vänner som har ställt upp nu när deras son har leukemi och han tackar också sin fru, för att hon har orkat med och inte brutit samman.

Åååå, mannen från Jämtland låter så oerhört vänlig!

Och där ligger vi i pensionatets säng med lille Sigge Nilsson intill oss och ute är det alldeles mörkt .., det blåser friska vindar .., och jag tänker på hur olika ödets lotter faller här i livet och att här går vi omkring och är snuviga och hos någon annan står livet på spel.

Det är väl ungefär vad man tänker.

Och alldeles inutivarm blir man.

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Jag lyssnade på samma program o blev också så där inuti varm. Tårarna rann o just då kändes det som att det är så här julen ska vara...

Varma julkramar

Elisabet. sa...

Dubbelörn: just så kändes det ....!

Torun sa...

Jag har ännu inte hunnit lyssna på något program - bara gett VÅR kära katt mat, som han glupskt slukar i sig! Och här tinar snön bort...

Elisabet. sa...

Torun: jag är ju extremt morgonpigg och så gick vi i säng vid tio .., då vaknar man vid fem och funderar på vad man ska ta sig till ..-))

Så GODA dina sockerglaserade nötter var!!

Bert sa...

Här i norr är juldagsmorgonen kall och lugn. Radion står på, men den smålandsnissen i P4 är lite för putslustig för min smak. Hörde dock inte det inslag som du berättar om.

Däremot hade de en hemlig gäst, som var så hemlig att jag hade aldrig hört talas om damen (Eva Eastwood, hette hon visst.), som programvärden framhöll som den mest, mest, mest kända artist som går att uppbringa. "Telefonlinjerna går röda på grund av alla som ringer och vill tala om vem det är." Jo, kanske det. De flesta ville nog tala om att de aldrig hört talas om henne. Eller är det bara jag? Jag kände heller inte igen den låt med henne som spelades. Aldrig någonsin hade jag hört den.

Nåja - God fortsättning på julen för dig och de dina. Visst är det skönt med avbrottet i den vanliga lunken?

Elisabet. sa...

Bert: jag håller med dig .., han jalmar på alldeles för mycket .., pratar i en evighet innan dom som har ringt upp för lämna sitt svar ...,-)

Och vi hade aldrig heller hört talas om madamen.