söndag 20 december 2009

Konsert i Vallås kyrka ...



Första gången jag bevittnade en körövning - det var i fjol tillsammans med vännen Leina - i Nicolaikyrkan i Halmstad.

Då var det Halmstad Kammarkör som skulle ha adventskonsert.

Det var iskallt ute och vi slog oss ner på en av kyrkbänkarna och lyssnade och där framme stod pv med läsglasögon på nästippen och sjöng med sådan inlevelse.

I eftermiddag var det dags igen, men nu med kören Västanvind och nu i den högst annorlunda kyrkan i Vallåsa, i Halmstad.

Kyrkan påminner i formen, i alla fall inuti, om en lappkåta .., den är ritad av danska arkitekter berättade en av kyrkvärdarna .., och så långt ifrån Annelundskyrkan som det är möjligt att komma.

Jag satt längst bak, tillsammans med två andra damer och där bak i kören, stod pensionatsvärden och sjöng med stor inlevelse och jag loooog.

Det som är filmat, den sången, tycker jag allra bäst om.

Och i verkligheten var sången förstås inte alls så skrällig .., tvärtom, den var alldeles underbar!

3 kommentarer:

Ingela sa...

Den brukar vi också sjunga, men i ett annat arrangemang.

Elisabet. sa...

Ingela: ja, här vimlar ju av körsångare bland bloggarna, så det är säkert på det viset. Pv sa själv att ..."den här sjunger vi på annat vis i kammarkören, det är lite knepigt att hålla isär det hela ...".

Cecilia N sa...

Tur att vi sopraner har ungefär ett sätt att sjunga den på. Även om vi hade en extrekrumelur i förra kören som vi inte sjunger här.

Den här basstämman (mansstämman?) var lite rolig. Jag har ingen aning om hur våra basar sjunger, jag har fullt upp med min egen.