lördag 22 maj 2010

I väntan på herrarna ..


.... som ska äta middag här på pensionatet (en fläskfilégryta är färdig och står och väntar på spisen ...), bestämmer jag mig för att klippa gräset.

Aldrig i hela mitt liv har jag spatserat omkring med en elektrisk gräsklippare, men det gör jag idag.

Det är bökigt och ovant med den långa sladden och i början glömmer jag bort mig och rycker för hastigt - kontakten flyger ur och maskinen stannar förstås -, eller så tjorvar jag in mig i alla sladdmetrarna och muttrar irriterat över hur opraktisk den här manicken är.

Efter en timmes ihärdigt klippande - såväl fram,- som baksida -, går det riktigt bra.

Dom små öarna med styvmorsvioler och trift .., får vara kvar.

I alla fall till en början.

Mot slutet, när svetten forsar och jag är trött och slut på, händer det kanske att någon liten ö faller för kniven.

Ja, ja, men det finns massor av dem!

Ni ser dem markerade på bilden.

6 kommentarer:

Mian sa...

Gôtt med elektrisk klippare!
Jag luktade rejält illa av bensinavgaser efter dagens gräsklippning i torpet. Kläderna åkte direkt i tvättmaskinen och jag in i duschen.

Jom Manilat sa...

Jag gillar dina pilar!

Elisabet. sa...

Mian: ja, det lär vara fruktansvärda utsläpp med vanliga motorgräsklippare och det här fungerade ju, när man väl hade vant sig .....

Jom: ,-)
Det gör jag med. Och dom har funnits där i flera, flera år.

annannan sa...

Sådana öar är det när man klipper faderns gräsmatta också. Vitsippor och gulsippor och vårlök. Just nu är det mest en ö man klipper i mitten, och så lite gångar. Noggranna instruktioner får man så det blir riktigt bra.

Nej, det hanns tyvärr inte åka till Ystad den här gången. Vi får väl ses i Halland en dag...

Elisabet. sa...

annannan: ååå, jag tror bestämt att jag tycker så mycket om din pappa!

Har han kvar katten?

annannan sa...

Katten finns. Det finns egentligen alldeles för många katter, som det ofta är på ett lantbruk, om man inte bestämt sig redan på ett tidigt stadium för att sätta punkt.

Men katten i fråga är den enda som får komma in och ligga på stol. De andra ligger till exempel på trädgårdsbord, så att man får torka tassavtryck varje gång man ska dricka kaffe.

Innekatten däremot är en pärla i det avseendet. Hon går aldrig på bord och man kan lämna mat framme på köksbänken och åka bort och när man kommer tillbaka har det INTE varit någon kattnos i den maten.

Däremot får man se till att hon går ut när hon behöver det ty låda tycker hon är ohygieniskt så får hon inte gå ut så väljer hon ett rent hörn nånstans...