fredag 28 maj 2010

Ny dag, ny giv ...



... och madame Mariza sjunger återigen så glatt för mig ..., och här sitter jag och håller takten och solen strålar och Radio Malmöhus diskuterar den arma Anna Bergendahls insats i semifinalen igårkväll och jag tycker att hon var så bra, så bra, - hon hade sån utstrålning -men nu är det som det är och världen lär inte gå under för den sakens skull.

Himlen är ljust blå.

Och Fritidsbaren har öppnat för säsongen och igår hade jag "Fru Fritidsbar" i kassan och nu har även hon fått ett sprillans nytt knä och om detta pratade vi, ja, när hon igår besökte affären .., och efteråt så log jag ..., detta mitt knä har renderat i ovanligt mycket surr med människor med betydligt mer livserfarenhet än jag själv har.

Från radion hörs president Obama säga att ansvaret för oljeeländet ytterst är hans, men tänk, det tycker jag inte och jag skulle ha oerhört svårt att som president säga samma sak.

Nu är klockan 06.58.

Himlen är fortfarande ljust blå och mot en gul husvägg strålar morgonsolen.

Så är det.

3 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Så här är det - ny dag nya regndroppar...
Ska det aldrig sluta?
93 mm har det kommit hittills i maj månad. Tycker det är nog med vatten just nu!

cruella sa...

Har man som nation genom snart ett århundrade försvurit sig så till den grad åt oljeberoendet så att man gör i princip vad som helst för att utvinna mer till billigt pris har givetvis varje administration ett gigantiskt ansvar för att ha en lagstiftning och en regelapparat för all utvinning.

Obama visar en insikt som gärna får följas av konkret handling.

Elisabet. sa...

gunnar: likadant här idag ..., skyfall!!

cruella: ja, just det .., så långt tänkte jag förstås inte .., men så hemskt att komma som tämligen ny president och måsta ta på sig sånt eländes-ansvar som man kanske inte varit med och lagstadgat om.

Jag menar, gud, vad jag skulle skämmas, men det får väl många göra nu också.