fredag 20 augusti 2010

Utflykt ...



Och så tar vi bilen och kör norrut, mot Falkenberg.

Har man själv blivit uppsprättad i buken, då vet man att ett bilbälte kan vara ett eländes elände, så jag säger till pv att "men ta kudden mot magen!" och det är precis vad han gör och det fungerar så bra, så bra.



Det är den allra bästa av sensommardagar!

Ååå, nästan överallt ser vi hästar och kor och där är stora skockar med får och somliga ligger ner i gröngräset som inte längre är så grönt ..., andra ägnar sig åt lunchen.

Och vi passerar Eftra kyrka som är så vacker där den ligger på en höjd, med utsikt över bergen där långt borta på andra sidan dalen!

Och där är bondgården där vi köper världens godaste ägg (45 kr för ett flak, pengarna läggs i en box med låsanordning och på ett block intill skriver man upp sitt namn och hur mycket man har betalat) och en bit därifrån ser vi skylten om färsk kyckling.


Blommorna visar sig vara från pv:s arbetskamrater.

Det är inte långt till Skrea Strand, där vi ska hämta blombuketten till pv.
Två mil, kanske?


Buketten är UNDERBART vacker och sammansatt av någon florist på Blomsterbörsen ute på Skrea Strand.

"På Ica Supermarket i Skrea Strand, där skulle du söka jobb, där skulle du nog trivas!" sade hemifrån-Birgitta när vi besökte henne och Gösta utanför Ystad, ja, för en tid sedan.

Och vilken butik det visar sig vara!



Den är jättefräsch och fin .., grönsaksavdelningen är inte märkvärdig i sig, men allt ser fint ut .., och delikatessavdelningen och charkdisken är m a g n i f i k!

Är man inte hungrig när man kommer in för att handla, så blir man.

Vilket utbud!

Och så snyggt exponerat!



Enda nackdelen är att butiken känns trång.

Det är svårt att komma fram med vagnen och man kan tänka sig att den här affären - belägen inte långt från själva stranden - kanske femdubblar omsättningen sommartid, och hur trångt ska det inte bli mellan hyllorna?

I kassan sitter en vänlig kassörska .., en ung tös på dryga tjugo kanske .., påminner lite om Hanna Ahlstedt i Ystad, och jag blir glad och tänker att under alla veckorna här har jag, helt ärligt, inte sett många kassörskor som har brytt sig om kunderna, men den här unga damen, hon gör det.

Man blir glad.



Och vi, som bara tänkt köpa "lite grönsaker" som komplement till det vi har hemma, går ut med två välfyllda kassar.

Kundvagnarna är fräscha och man behöver inte ha 5:or eller 10:or i plånboken, vilket känns bekvämt, det är bara att ta sin vagn och handla.

På en av dem sitter en kvarglömd inköpslista.

Om jag, som Anna och Micke, skulle betygsätta ställen man besöker, så blir det en 5:a för utbudet av varor och hur allt är exponerat, men en 3:a för otillgängligheten mellan hyllorna.

Så var det med den utflykten.

2 kommentarer:

Lilla B sa...

Underbart att läsa lite från hemtrakterna! Hur mycket har man inte legat på Skrea strand o pressat brännan i ungdomens dar.

Elisabet. sa...

Lilla B: det är vackert där och lite annorlunda ändå, fast bara två mil norrut. Halland ÄR vackert.