lördag 25 december 2010

Juldagen ...


Tidigt på morgonen kommer hon hem, hon som har lämnat julfirandet och arbetat natt.

Det blir ett par timmars sömn, sedan brakar det loss, ja, hon far fram likt ajax tornado!

Hon dammsuger övervåningen, det smäller och har sig ..., hon bakar kladdkaka och garnerar den så att det står "Merry Christmas!" med florsockerpuder .., det dukas det upp till excellent eftermiddagsbuffé, så där i ett huj bara .., och själv vispar man grädde, bakar mix-scones och handlar nödproviant, fast i omvänd ordning.

Och tittar på tv - prins William och hans Kate -.

I det som en gång kallades för mormorsrummet, spelar pv och lintotten pingis.

Och om tre timmar ska buffémadamen iväg på ännu ett nattpass.

Man tar sig för pannan.

Hade jag den energin vid 38 års ålder?

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Mysko.

När jag skulle hit via en kommentar som du lämnat hos Annika Bryn så hamnade jag på en helt annan sida.

Skillnaden är att där (hos Annika) har ett www klämt in sig i adressen.

Steel City Anna sa...

När jag jobbade mycket natt och olika skift så var jag också sådär när jag kom hem (och är fortfarande när jag ibland går ut och jobbar så). Man fick nån adrenalinkick på nåt vis, man var så uppe i varv på jobbet och man hann ändå inte varva ner hemma tills nästa pass så man kunde lika gärna fortsätta vara i sitt "jobb-jag" fast man var hemma. Och så kändes det liksom som att man hade hunnit fira jul trots allt, man hade hunnit allt det där som man ville hinna men egentligen omöjligen hinner med ett normalt tempo, och så kändes det lite bättre fast sen blev man tröttare än tröttast. Nästan alla mina kollegor blir likadana. Ibland planerar vi att mötas upp och ta det lugnt innan man går hem så att man har lugnat ner sej lite innan man börjar hetsa upp sej för dammet och disken. Ett tag gick jag alltid på gymmet efter jour, och det var jätteskönt men då var jag så trött när jag kom hem att jag inte orkade städa alls, och då blev jag stressad av DET. Men jag slipar på att vila mer som en karl :)

Elisabet. sa...

Cecilia N: ojdå? Jag hoppas att du hamnade på någon trevlig sida ,-)

Anna: dr B. är en avbild i sin mormor .., hon kan ALDRIG sitta i still. Det kan däremot jag. Lätt som en plät ..., nu ska hon iväg igen, så jag ska ner och säga hejdå!

Rexxie sa...

Njae, länken till Darling E hos AB är ....blogpot.com (dvs ett s för lite), och då hamnar man någonstans där man skall studera bibeln...