tisdag 19 april 2011

"Hello from Las Vegas ....!"


"Oj, oj, oj ......!"

Från den snart 25-årige sonen kommer på morgonen en hälsning från USA.

Frånsett några spretiga bokstäver på ett vykort från Jylland - för tjugo år sedan - är detta det första brevet jag läser som han har skrivit (ett slags "gruppbrev") och jag sitter vid datorn och ler för mig själv och högläser mellan varven för den frukosterande pensionatsvärden.

Sonen berättar om en häftig fest hos ystadkompisen och om basketmatchen i Los Angeles med fjorton tusen åskådare .., och om bilolyckan efteråt när någon fått in backen på sin bil och den rusar i full fart rakt mot en korvvagn och sedan mot tre människor ("Fick börja att ta hand om den ena skadade, men som tur var kom en ambulans och brandbil snabbt till platsen. Har inte hittat något i tidningen så hoppas de överlevde. De var vid medvetande när vi lämnade åtminstone.") och senare .., resan till Las Vegas som är toppen ("Älskar det! En riktig tuttifruttivärld!) och att han har spelat för 80 kronor (det är väl för att lugna föräldrarna ...) och avslutningsvis ska han och kompisen titta lite på lättklädda damer ("förlåt mamma!") skriver han och jag ler för mig själv.

När Anders var en liten kille, ungefär som på bilden, gick han - tillsammans med sin pappa - på släta klipphällar i Bohuslän och upptäckte en massa kvinnor som solade topless.

Då tittade han på sin pappa (som förstås inte var det m i n s t a intresserad av sådant ,-) och utbrast storögt ..."oj,oj,oj!"

Jo, jo .., nu blir det nog mycket "ojojoj!", tänker mamman och ler ännu mera, ja, hon minns sonens morfar som satt i gungstolen och läste tidningen Se och sedemera Lektyr och där, på mittuppslaget, fanns alltid lättklädda madamer och sonens morfar snurrade på tidningen och tyckte att dom där kvinnorna var så tjusiga och sonens mormor looooog och blinkade med ögat och sa ..."ja, låt honom hållas ., det är väl mänskligt att titta på vackra kroppar!"

Sånt tänker jag på när jag läser mailet.

Sen kommer svaren från systrarna.

Dr Böhlander tipsar lillebror om att Charlotte Perelli semestrar i Las Vegas (hon vet t.om vilket hotell hon bor på) och blinkar också med ögat och säger att "du vet, hon ju är singel" .., ja, så där så han inte ska missa det och så uppmanar hon honom att inte snabbgifta sig i något Elviskapell .., och själv ska dr Böhlander åka hem till Lappland i påsk och svira på Malå hotell (Las Vegas och Malå hotell ...och glädjen är lika stor för dem båda!) och då kommer lillasyster, AP, och föreslår att hon ("doktorn") ska ta med sig längdlöparskidorna och den röda toppluvan och idka träning inför nästa års stafettvasa.

"Men jag har tappat mina fina solglasögon, så jag vet inte hur det ska gå att träna ..?" svarar då storasystern, hon som inte brydde sig så värst i skidträningen och mest tänkte på att inför nästa år köpa snyggare skidkläder.

Vilken underbar morgon det här blev!

Så mycket mammaglädje!

9 kommentarer:

Rexxie sa...

Men.... är Anders singel då?

Vi får väl hoppas att han hittar något roligare än ms Perelli; det skulle ju nästan vara barnarov!

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, så vitt vi vet seglar han ensam på det stora havet ,-)

Rexxie sa...

Men... hade han inte en Anna eller en Maria eller något sånt?!

baratradgard sa...

Ja det är gott att ha de där vuxna (eller halvvuxna) barnen... Förra veckan tittade ene sonen in och sov över några dagar och målade sovrumsvägg, rev ner ett stort tak och städade min bil "för du är den ende jag känner som kör runt med en soptipp" sa han.

Ett par dar senare kom andre sonen med tre kurskompisar och fikade och lånade bilen för en roadtrip till alla kurskompisarnas hem på påsklovet (Höganäs. Varberg och Säffle...).

Och då är det skönt att luta sig tillbaka och vara så glad så glad för sina härliga barn.

baratradgard sa...

Eller vänta, när jag nu läser inlägget inser jag att jag blev "lurad". Han städade ju såklart bilen för att brorsan skulle låna den och inte behöva skämmas för sina kompisar....

Elisabet. sa...

rexxie: nej, han har två systrar som heter just så, men flickvännen hette och heter Hannah ,-)

baratradgard: haha .., jag tänkte samma sak!

Rexxie sa...

Men om han har en Hannah så seglar han väl inte ensam på det stora havet?

(eller är det bara jag som är Aspergerskt korkad)???

Elisabet. sa...

rexxie: nej, det tog slut för flera år sedan ...

Leina sa...

Så roligt att läsa... Vilket äventyr Anders är på... Ler när jag läser systrarnas kommentarer... =D