lördag 27 augusti 2011

Medan regnet öser ner ...



.... gör vi ...., ingenting.

Jo, vi äter nötter av olika de slag och välsignar SVT-sändningen från friidrotts-VM i Sydkorea där smäckra kvinnor från Kenya vinner tredubbelt i såväl maraton som 10 000 m .., och vi ler stort åt den ryske tiokamparen som blir så över sig av glädje när han klarar 2.14 i höjd och jag säger ..."himmel, så vackra kroppar tiokampare har!" och pv hummar, jo, det tycker väl han med.

På ansatsbanan står Carolina Klüft som har ny frisyr och ser bestämd ut.

Ja, hon skulle säkerligen inte bli nervös för att redovisa dagskassorna i affären - så där som jag själv blir när chefens fru frågar mig -.

Det är vad jag tänker när jag vid tretiden lämnar soffan och då råkar upptäcka speglingen av ett av rumsfönstren .., ja, i akvarellen som jag en gång köpte i Malå.

Det var då när det var konstutställning nere i polishuset och jag föll pladask för den lilla tavlan, målad av en kvinna från trakten av Skellefteå, tror jag.

Konstnären, Margot Kågström - Wennerström, hade suttit i en buss på väg någonstans i Italien och fångat ögonblicket.

Inget märkvärdigt alls .., inget mästerverk som kommer att ge mig miljoner om jag säljer den ..., men en tavla som gör mig glad och precis på pricken kommer jag ihåg känslan när den blev min.







11 kommentarer:

SoF sa...

Ja du fattar väl att jag gillar den här bilden E. :)
Speglingar...

Varma (!) hälsningar.

Bloggblad sa...

Och här som vi har det ljuvligaste sommarväder...

Bloggblad sa...

Nu såg jag att du undrade över Picasa. Deras symbol är en liten ruta med en massa färger i, som en lins, och den finns under de bilder som kommer via Picasa.

qi sa...

Håller med dig om tiokamparnas kroppar... :-)

Anonym sa...

Var det vid den konstuställningen som du tappade min klocka? /kram Agnetha

Elisabet. sa...

SoF: ja, vi delar nog intresset för speglingar ,-)

Bloggblad: jahaaaa, nu förstår jag!

qi: ,-)))))

agnetha: men hur kommer du ihåg det? Och varför hade jag din klocka?

Anonym sa...

Här har vi haft en jättefin dag, varmt om än lite växlande molninghet.Och det är varmt ute ännu fast det närmar sig midnatt.Har varit en sväng på Matfesten, en årlig happening så här års. www.matfesteniskelleftea.se. Jättetrevlig tillställning!Och man träffar mycket folk. ellem

Anonym sa...

Du jobbade på utställningen och lånade min klocka när vi var ner för att titta, detta för att veta när du skulle låsa. /Agnetha

Elisabet. sa...

ellem: ja, sånt är trevligt .., men jag är ju rätt nöjd och belåten med kundkontakter när jag slutar för dagen .., så jag vet att jag nog skulle vara uschlig på att besöka dylika sammanhang ,-)
Fast det är klart ..,handlar det om mat, så ,-)

Agnetha: och HUR lyckas man tappa bort en klocka på den ynka sträckan från Ica till kommunalhuset????? Jag hoppas att du fick ersättning, annars får du det nu ,:)

Anonym sa...

Det är lugnt Elisabet, du köpte en ny klocka till mig /kram Agnetha

Elisabet. sa...

Agnetha: puh! Jag kände nästan hur jag rodnade av skam ,-)