onsdag 8 februari 2012

Resumé ....


Plötsligt har jag mardrömmar nästan varje natt.

Jag drömmer att harry sakta sjunker mot botten i en bassäng - det är i Malå - och jag drar i kopplet för att försöka få upp honom - utan att han ska bli strypt - och en stund senare arbetar jag i charken tillsammans med Anne-Marie från Hemköp - men vi befinner oss på Nilahallen i Malå - och jag har glömt alla mina arbetskläder och har på mig en gräsligt ful tröja med handmålad text på .., och på fötterna alldeles för stora skor .., och hela tiden tar jag upp beställningar från polacker som står i kö och har bråttom och vid ett bord inne i själva charkavdelningen sitter människor och proväter köttfärs, - det är hälsovårdsnämndens personal -!
Sen kör jag bil och blir åthutad av en äldre herre i trenchcoat; en riktig viktigpetter är han och pekar på vita strecken på asfalten och mannen säger att jag borde lära mig köra bil lite bättre och jag blir arg - men visar det inte -, och säger att han minsann inte har parkerat så fantastiskt själv.

Vad jag än drömmer om, förläggs handlingen till Malå, det är ju helt otroligt!

När jag vaknar är huvudet sprängfyllt av alla händelser.

Och jag ligger där i sängen och funderar över varför alla dessa drömmar kommer just nu?

Det enda som är annorlunda, ja, det är att jag har druckit en halv kopp kaffe de senaste kvällarna.

Kan det verkligen vara detta som spökar?

Och hur är det för er ...?

Mardrömmar ofta ...?

13 kommentarer:

SoF sa...

Jag har/hade aldrig mardrömmar tidigare, men när jag började med betablockerare i december så började de, och när jag läser bipacksedeln så ser jag att det är en av (alla) möjliga biverkningar.

Min svärfar som också äter en liknande medicin fick det också.

Så för mig är mardrömmar varje natt lika med medicinbiverkningar.

Om man är känslig och ovan så KAN ju kaffe på kvällen störa sömnen, men däremot har jag aldrig upplevt att det ger mardrömmar.

Varma mardrömsfria hälsningar!

Elisabet. sa...

SoF: ja, jag ska testa med att skippa kaffet ..., men nog har jag druckit kaffe tidigare i mitt liv och aldrig haft det så här ,-)

Elisabet. sa...

Ps. Under ett besök på vårdcentralen i Getinge, hamnade jag hos en ung kvinnlig läkare. Hon visade mig ett diagram där kolesterolvärden och annat påverkade ens liv .., som jag förstod det hade jag inte långt kvar att leva .., måhända skulle jag ta mig hem innan kvällen, men mer än så var det väl inte.

Vi pratade länge om det där med hur man lever och jag sa att jag inte ville ha medicin (den hade jag ätit tidigare och mådde pest av) och att det för min del inte är så himla viktigt att bli 95 år .., jag tycker att mitt liv är så ljuvligt underbart och att leva bara för att bli väldigt gammal, är inget jag står efter.

Jag önskar ändå att hon INTE hade visat mig det där diagrammet. Det skapade bara en slags ångest - just då -. Ds.

Ulrika sa...

Intressant detta med piller och sånt. Jag fick sömntabletter i somras och nog sov jag som en stock - det vara bara det att jag var som en zombie dagen efter också. Dom tabletterna slutade jag med rätt snabbt. Nu har jag insomningstabletter - alltså medicin som gör att man blir slö och har lättare att just *somna*, för det är det som är problemet för mig. Att somna. Jag kan ligga vaken i flera timmar. När jag väl somnat sover jag oftast bra.

Mardrömmar har jag tyvärr en hel del. Till 99% kommer de när jag sover i lägenheten i Kopparberg. När jag sover bredvid Marcus sover jag lugnt och gott - och behöver sällan ens ta insomningstabletterna.

Kaffe påverkar inte min förmåga att somna/sova.

Anonym sa...

Du kanske skulle googla på biverkningar av Voltarensalvan som du kört en del på sista tiden.
Du är ju en idiotsäker påvisare av biverkningar.
Puss
PV

pralinen sa...

inga (eller äldigt sällan) mardrömmar - och kaffe dricker jag oftast rätt sent på kvällen, kanske en timme innan sängläge. äter iochförsig ingen medicin...

Ruta Ett sa...

Drömmer ofta men inte alltid mardrömmar. De reflekterar oftast sådant som jag oroar mig för, eller om mina föräldrar. Min terapeut säger att hjärnan speglar på natten det man kanske inte så gärna talar om på dagen. Hon är faktiskt en hejare på att härleda mina drömmar så att de verkar logiska.

Anitha sa...

Ang kolesterol;
Kolesterolmyter

SoF sa...

Jag hade för mig att du åt blodtryckssänkande medicin E..?
Men du kanske har slutat med den.

Det var det jag avsåg med betablockerare (fast jag fick mina för för hög puls och inte högt blodtryck).

Monica sa...

Kan ju vara blodtrycksmedicinen och kanske kombinationen med Voltaren. Det andra du skriver, nu var hon en ung läkare säger du så hon kanske såg ut som hälsan själv och vältränad som få men många gånger, de som "undervisar" patienterna om hälsotillståndet och alla dåligheter de bara kan komma på hos den enbarmeligt inkompetenta patienten är ofta överviktiga själva, har flammig och plufsig hy, ölmagar m m och till det risigt hår, det tycker jag är lite kul:-) och undrar hur deras kolesterol-och levervärden ser ut;-)

Elisabet. sa...

Ulrika: starka sömntabletter har jag aldrig någonsin tagit, men jag kan tänka mig att det blir som när jag knaprade Citodon efter knä.op. Jag var konstant - verkligen KONSTANT - trött. Gick som i en dimma. Det var hemskt!

Ruta Ett: ja, jag kan ofta härleda drömmarna till vad jag funderar på. Det här med fula kläder ,-) ...., pv sa igårkväll att jag borde skaffa mig ett nytt nattlinne, t.ex. ,-)

SoF: jo, det gör jag ju, men det har ju fungerat suveränt bra i alla år!! Kanske att kombinationen med Voltaren gör nånting ...?

Monica: nej då, hon såg ut som hälsan själv ,-)
Men jag har meddelat vårdcentralens läkare att jag vill leva som jag gör .., jag tycker om mitt liv och hur vi har det.

Elisabet. sa...

Anitha: ja, jag struntar i det där med kolesterolen och har sagt att dom inte behöver lägga energi på att ta nya prover. Det kommer ändå inte att förändra något för mig .., annat än att jag blir stressad av resultatet.

Pralinen: det går nog över .., hoppas jag ,-)

Bert sa...

Det är klart att det är en "halv kopp kaffe" som spökar.

Du ska ju ta två koppar!