fredag 22 juni 2012

Summering ...

En lugn midsommarafton blir det .., nästan den lugnaste någonsin.

Vi sitter tillsammans i köket och äter somrig middag - pv tycker inte om sill, så det faller på min lott - och jag tittar på en helt ljuvlig dokumentär av Peter Gerdehag - "Landet som inte längre är" - och jag vill på en gång säga att nej, jag ser inte den här filmen som något romantiserat, jag ser det bara som det är .., om hårt arbete och ett liv som snart inte längre finns.

Det är en fantastisk film.

I min mobil kommer sms-meddelanden.

Sonen frågar hur mitt pajrecept ser ut och om det går lika bra med fetaost som grönmögelvarianten .., och den äldsta firar midsommar på en ö i Sthlms skärgård och skickar glada hälsningar och säger att det ska bli roligt att ses i morgonkväll och från AP kommer bilder från deras firande .., här står Micke på en balkong och kollar så att det blir bra grillat och jag tänker att undrar just vilken Vasaloppssträcka han ska ha nästa år .., han har haft första och andra och tänk, nu ska han. tillsammans med Anders och pv åka hela loppet också!

Sen tittar vi på fotboll .., Tyskland vinner och vi pratar tyska med Harry och med varandra och blir skrattiga och jag går på kvällspromenad med Harry och mörkret är på väg att falla .., från villaområdet en bit härifrån hörs musik, men för övrigt är det lugnt.

Det lyser lite i en sommarstuga uppe i slänten.

Och plötsligt .., ser jag en liten randig tiger som kommer lullande på vägen.

En koltrast flöjtar .., och herr Gransångare har äntligen gjort natt.

Det ska jag med göra nu.




3 kommentarer:

Leina sa...

Det liknade midsommarfirandet vi hade lite norrut... -Tyskan, sånt sysslar vi inte med... Oj!!!! Plötsligt öser regnet ner här... Suck!!!!

qi sa...

En randig liten tiger kommer lullande och hälsar genom att lyfta på svansen med den karaktäristiska böjen längst upp... Han är lik min Ella som också var ute och lullade mellan skurarna här igår. Idag är vädret bättre!

Att ni har det bra, det märks på bloggen som jag följt trots dåligt kommenterande.

Kram från qi

Elisabet. sa...

leina: men idag strålar solen, fast SMHI hotat med ösregn mest hela tiden! Härligt!

qi: tur att jag satt på stolen .., jag höll på att svimma när jag såg ditt namn ,-) Sååå roligt att få ett livstecken från Ellas matte!!