söndag 2 september 2012

DBIV för annannan i Portugal ....

Att bada i Östersjön i måndags eftermiddag.

Det hade varit så ruggigt väder i helgen och jag hade liksom slagit det där med havsbad ur hågen, så till den grad att jag inte hade någon baddräkt med mig.
Men köpte ett par bikinibyxor för 30 kronor på en desperat utförsäljningsställning och så åkte vi tillbaka ner till Ystads Sandskog där vi promenerat tidigare på dagen.

Jag vadade försiktigt i, stod länge och tvekade och undrade om det inte var för kallt. Men det blev skönare och skönare i stället för värre och värre, och jag simmade nog i tio minuter i alla fall. Min inre termometer säger mig att det var 16-17 grader, gränsen för att jag ska tycka att det är trevligt.

Det var jag och en tysk barnfamilj i vattnet och några som satt på stranden och betraktade det hela. Men de verkliga infödingarna hade förstås badat redan på morgonen.

Min mors moster hade stuga i Sandskogen där hon bodde hela sommaren.
Gick ner i badkappa direkt på morgonen.

Min dröm att en gång bo så att jag kan göra det!

annannan

// Bilden togs av mig, Elisabet, under en övernattning på Ystad Saltsjöbad, det var i fjol i augusti.
Och det var någonstans längs den stranden som hon badade, annannan.

1 kommentar:

annannan sa...

Vid den första parkeringsplatsen efter campingen, åt Nybrostrand till alltså, var det. En bit bortom bryggorna. Det var simdjupt kanske fem meter från stranden, medan en sandbank två meter längre ut gjorde det knädjupt där.

Jag älskar skånska östersjöstränder och östersjöbad i djupet av mitt hjärta. Uppvuzen med Löderups Strandbad och Sandhammaren, senare Haväng och som vuxen framför allt Nybrostrand och Sandskogen. Lagom folktomma stränder (i slutet av augusti i alla fall), lagom långgrunt, lagom kallt, lagom stora vågor, lagom grov sand.