tisdag 23 oktober 2012

En salig blandning ...

Han lär ska vara en blandning av border collie, stövare (måste i så fall vara smålandsvarianten?) och labrador, men ibland undrar jag verkligen om där inte finns annat med i blandningen?
Hela han är långranglig .., han är den i särklass mest spänstiga hund jag har träffat .., älskar att sträääcka ut och hoppa över hinder och när vi möter andra hundar, kryyyper han ihop liksom ålar sig fram .., exakt som en vallhund som ska hålla koll på flocken.

Vitt på svanstippen har stövarna också; min pappa brukade säga att det där vita var värt ungefär en femtilapp.

Just nu ligger den där saliga blandningen på soffan Ektorp och lyssnar till Artur Eriksson som sjunger om de som komma från öst och väst och det påminner så mycket om min mammas begravning, då vi först sjöng den en gång (till accompanjemang av en underbar pianist!) och sen bad vi .."men vi tar den en gång till och sjunger högre!" och det gjorde vi också.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Han är så himla fin,Harry!

Jag tycker han ser på pricken ut som labbe blandat med korthårig border collie. :-)

Och de är sååå lika, han och Max!
Max är inte riktigt lika "ranglig" men i övrigt! Jag tror också att Harry är högre.

Max är också otroligt spänstig, inte alls "labbeklumpig", trots att det ju bara är retriever i honom,om än två sorter. Hoppar som ingenting, landar fint och exakt.

Eva i Tyresö sa...

Jag an inget om hundar, men Harry är otroligt charmig. Bäst!
Kul att ni skaffade en så go hund!!!

Cecilia N sa...

Vad tänker du då för ras? Stövare är väl lite mer "mager som en jakthund", så då kan han väl ha fått kroppsformen av det. Hur en border collie ser ut under fluffet vet väl ingen ...

Elisabet. sa...

Ulrika och Cecilia: Ulrika har rätt .,. nu har jag tittat på flera bilder av korthåriga border .., jo, precis den kroppstypen är det, frånsett öronen!
Cecilia N: jag är uppvuxen med stövare, mycket har dom varit, men aldrig "ranliga" och inte magra heller .., han är också mycket, mycket längre i kroppen, har lång rygg och hals!

Anonym sa...

Man blir nog inte så tjock av att äta gamla skor.
Hrrrm//PV