fredag 7 december 2012

And the winner is ...

Bilden: hur jag än letade i mitt icke-organiserade-bildarkiv, hittade jag inte en enda bild som hade med kemi att göra! Tills jag ramlade över den här. Tecknerskans man är nämligen professor i just kemi vid KTH i Stockholm. Sicken tur!


Alldeles omåttligt intressant - och roligt! - är det att titta på programmet Nobelstudion, där man får bekanta sig med årets pristagare.

Igår var det bland annat den pratglade kemipristagaren Robert J Lefkowitz och och hans betydligt mer blygsamma kollega Brian Kobilka som stod i centrum, och hur intressant som helst var det!

Innan det är dags att åka till jobbet senare i eftermiddag, tänker jag ta mig an det första programmet, som jag missade helt.

På måndag arbetar jag enligt schemat tre till åtta, men har tagit fritt från fem .., - tack Johanna P som hoppar in i mitt ställe! -, och ska då slå mig ner i loppisfåtöljen och följa hela festen!

Jag, som verkligen inte är någon festmänniska utan helst sitter vid ett köksbord och dricker kaffe ur omaka koppar .., tycker sååå mycket att se glädjen och stoltheten hos pristagarna och deras familjer .., och att få lyssna till talen .., ja, helt enkelt .., detta att dela glädjen med dem!

Galet? Kanske.

Men underbart roligt!

1 kommentar:

Eva i Tyresö sa...


Bravo det gäller att ta vara på gädjeämnena!