torsdag 7 mars 2013

DBIV ....

Om någon fler vill dela med sig av sin glädje över nånting som hände .., så är nu detta sista dagen, för i morgon blir det dragning i lotteriet.

Följande ligger och skvalpar i den lilla glasbyttan:


Eva på Frösön  - berättade om en härlig söndag i skogsbrynet .., och glädjen hos Otis som skuttade och hade sig i snön!

  
Ulrika i Västmanland jublade över den lyckliga utgången när hennes son Andreas krockade, men klarade sig helskinnad =  å, den allra största glädje!!


Ann i Göteborg (STORARTAT) hade fått paket från Annika Engström i Skåne - ett paket fyllt med filurigheter och sånt som gjorde Ann så glad, så glad! Det var knappar, resårband, "stoppegarn" (här kom det skånska fram ...) och allt möjligt annat och Ann kvittrade över bloggvärlden som ger så mycket tillbaka i form av vänskap.

annannan i Portugal vittnade om improviserad kvällsmat tillsammans med den energiska R.
Så här fortsätter hon.
 "Det bästa jag gjorde var en av mina två årliga undervisningsturer till Lissabon där jag har två lördagsförmiddagar på en fortbildningskurs i mitt ämne."

Ingela i Ystad har minsann träffat en Riktig Karl som gör henne så glad ...
"En som är karl för sina skor" .., skriver hon.
G l ä d j e.

"
Barbro som inte längre finns och en liten Anna-Lena.

Anna-Lena i Tumba  var glad över själva  l i v e t och berättade om sin mamma Barbro som inte längre finns och om det lilla barnbarnet Ludvig som kom som en present, bara fem dagar efter att Barbro lämnade livet.

Så här skrev Anna-Lena och jag läste och loooog:
"Idrott på tv blev mer och mer viktigt för mamma när kroppen inte var så följsam längre. Hon hade koll på alla tennisspelare, skidåkare, skidskyttar och - kanske lite mer oväntat - alla snookerspelare. När vi satt och vakade på sjukhuset hennes sista tid visade det sig att både min bror och jag hade snooker på på tv:n för hennes skull. Även om hon inte uppfattade något av det."

Anne i Mantorp hade tillbringat söndagen med att följa vasaloppsåkarna - det enda i idrottsväg som hon inte missar -!


Barbro i Uppsala hade rest till Oslo och besökt dotter och barnbarnet och nu bubblade mormorsglädjen, ja, nästan som champagne! I barnbarnets små fötter kände Barbro igen nästan hela släkten.

Amber kände en sån innerlig glädje över sonens glädje.
"Extra varm om hjärtat blev jag när tonårssonen under veckan blev allt gladare under skidåkningen i Sälen med pappa och kompisar.
Detta efter en lång period då han inte tyckt någonting varit särskilt roligt, om roligt alls.
Nu SMS:ade han och mot slutet av veckan skickade han roliga bilder på sig och kompisen.
Han är kreativ och alldeles fantastisk när han är sitt vanliga jag, så det blev några rediga skratt när jag såg hans bilder.
Och mammahjärtat blev alldeles saligt över sonens glädje!" 


Och bläckfisk är nästan det godaste bloggmadamen vet ...

I Frankrike hade Monet besökt badorten La Croix Valmer och där träffat ett 50-talsvenskar som alla lyssnade till ett intressant föredrag om fransk politik och så hade det även inmundigats "extremt god mat", bland annat i form av små, mjälla bläckfiskar, frästa i smör och persilja.

Och en Lycklig Groda berättar om glädjen när den utflugne sonen funderar på att flytta hem ett tag.

Någon fler som vill vara med?

Välkommen med ditt bidrag till bisse151@gmail.com .., gärna, gärna med bild till!

1 kommentar:

Lyckliga Grodan sa...

Det bästa i veckan var telefonsamtalet från den utflugne sonen. Han har tankar om att bo hemma några månader. Det vore som högsta vinsten att ha alla hemma ett tag.