torsdag 7 mars 2013

När allt stämmer ...

Blommorna vattnas också.

Inte på flera veckor har jag känt mig så fylld av energi!
Två lediga dagar känns som en hel sommarsemester och allt hinns med - eller i alla fall mycket -.



Kylskåpet får sig en omgång .., jag räknar till sex burkar med senap (pv vill ha den gamla vanliga Slottsvarianten, själv väljer jag starka grejer .., Västervikssenap, till exempel, som har samma funktion som Nezeril ) och eftersom jag är den enda i familjen som äter sill, töms det sista från  diverse sillburkar .., där är remoulad från gud-vet-när .., och två tuber med majonäs (till vinterns räkmackor, förstås ..) och sen, när allt hamnat i komposten och pv har femtioelva små, diskade glasburkar att använda till den kommande marmeladtillverkningen .., då räfsar jag ännu mera löv .., tar hand om all tvätt .., viker lakan och påslakan och lägger i älsklingsbyrån - den som jag köpte på Hebergs Auktion för alldeles egna pengar - .., hänger ut tvätt ..,  och går på promenad med harry och på förmiddagen kommer kompisen Mylta från Småland; det är pv:s storebror som ska på sammanträde i Varberg och frågar om det går bra att härbärgera henne här och det gör det.

Ett tag.

För Mylta är van att springa som hon vill där ute på landet i Småland och nu blir såväl hon som harry alldeles galna av upptåg och springer hit och dit och kors och tvärs och jag blir ilsken och till sist får dom vara inomhus.


Några timmar senare tar jag ut dem, men har då Mylta i 5-meters-flexikopplet och harry springer likt en gasell av och an och upp och ner för slänten, ja, i säkert en halvtimmes tid, allt medan Mylta försöker fånga honom, så gott det nu går.

Nu ligger dom likt utslagna hjältar under bordet där jag sitter.

Och själv ska jag ta mig en kopp Zoegas kaffe och bara njuta av känslan ..., ni vet, när man känner sig stark.

Å, den är härlig!


6 kommentarer:

SoF sa...

♥ ♥ ♥

Evas blogg sa...

Underbart med sådana dagar!

Elisabet. sa...

SoF och Eva: det är just vad det är och nu återstår ännu en och en halv ,-)

Lycka - lycka - lycka.

Eva i Tyresö sa...

Sol promenad och ledigt! Grattis! Men kylskåpet??? Jag känner till det. Man vill ju inte slänga mat...och burkar kan komma till nytta....Tänk att man kan hitta så mycket spännande innerst?!

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: men det är slut på det roliga nu ..., i alla fall vad beträffar solskenet ,-)

Anonym sa...

Fantastiskt! Och man måste ju ta vara på arbets-ilen när de kommer. Man vet inte när de kommer nästa gång! Här skiner solen och det är några minusgrader men det blåser nordan så ibland yr snön förbi fönstret. Den snön som borde ligga still på marken/taken alltså. ellem