torsdag 15 augusti 2013


Små snuttar hit och dit ....

Allt är snuttifierat numera.
Eller i alla fall det mesta.

I ett P1-inslag om dieselstölder - främst i Skåne -, intervjuas en man och allt han får säga är "det är för jääävligt!"

Man undrar hur det går till?

Åker journalisten och offrar tid (eller ringer upp ..?) på att träffa någon drabbad och så får personen i fråga svara och allt som kommer med är några få ord.

Så är det ofta numera .., det är som att det viktiga är att man hör rösten i alla fall, sen, om människan får uttrycka sin mening .., ja, det är inte så noga med den saken.

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Haha, jag hörde också den arge skåningen och det lät som musik i mina öron. Ja, inte att dieselstölderna ökat men hans dialekt.

Jag har ofta irriterat mig på att det klipps hej vilt i bandade inslag. Särskilt när man varit med om inspelningen och inte känner igen andemeningen i det som spelas upp.
Överhuvudtaget är det sällan som folk får prata till punkt i TV. Skräckexemplet är programmet "Debatt" där man ofta tar upp stora ämnen, bjuder in experter och "vanligt"folk men aldrig nån får prata till punkt.
Såna program har jag verkligen tröttnat på.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: och får man någon gång höra långa meningar, då är det på arabiska som man inte förstår och så översätts det av reportern. Där, borde det ju verkligen gå att klippa.

Ulf sa...

Ytgångspunkten är nog att den "vanliga människan" inte har något vettigt att säga.