söndag 11 augusti 2013

En vanlig söndag i augusti ...


Någon timme innan det är dags för avresa till Ekerö .., på parkettgolvet ligger Nelly och hennes matte och tar igen sig efter frukosten ..., från tv:n hörs kommentatorsprat från Moskva och friidrotts-VM.



Nellys husse sitter i soffan.

"Men oj .., är det en muskel det där på sidan av knäet ...?!" utbrister jag.

Jodå, det är det.

"Jag har minsann en sån där stor en jag också ...", säger pensionatsvärden.

Men det är mågens som kommer på bild.

Själv är jag i total avsaknad av det som börjar på m och slutar på uskel.


Igår på jobbet.
En bröllopstårta klar att avhämtas står i mejerikylen och jag är hysteriskt orolig att råka stöta till vagnen så att tårtorna (det är flera stycken som ska monteras på höjden) ska dråsa i golvet, åååå, sicken fasa det skulle vara!
Nej, det är inte vi som bakar tårtor, utan Östras Bageri och så hämtas den hos oss.


Ena delen av tårtan.

På middagen i Steninge på Göstas Café - det var på lördageftermiddagen - skojtjatade AP och Micke om att jag skulle säga "ja" till ett frieri från pensionatsvärden .., men jag är så motsträvig till giftermål och fråga mig inte varför .., så har det alltid varit, även när jag verkligen bytte efternamn från Nilsson till Eikedahl i slutet av maj 1976.

I tjugosju år var jag gift -  tillsammans med samme man i totalt 34 år -,  ja, det där med giftermål känns inte så viktigt, men kanske att man måste kolla upp vad som förändras rent juridiskt?

Ja, ja.


Nu till något helt annat.
Instagram.
Jag tycker verkligen om Instagram och en av mina absoluta favoriter är han som går under namnet civilking.
Som bildtext till bilden här ovanför hade han "You ..? Talking to me ....?" och jag tycker att den är bara så  u n d e r b a r! 


En till favorit: audiosoup .., som oftast har bilder från Turkiet och Istanbul (dit SKA jag åka någon gång!), men här, på bilden, från Kas där jag en gång tillbringade en semestervecka, ja, det var 2004, tror jag.

Vi bodde högst uppe i ett av hotellen på bilden; det var som att bo i ett gökur och i en veckas tid kämpade jag med att våga hoppa tre meter från en badbrygga på en klippa .., men vågade aldrig.

Vattnet var kristallklart och man såg som ett stenröse just under ytan och detta, att stenröset i verkligheten befann sig långt nere på botten, det kunde inte min hjärna sortera ut.
Nej, jag vågade inte.

Och jag minns en ung kvinna från Köpenhamn som såg mina ihärdiga försök och som till slut sa .., "men Elisabet, det är inte det mest väsentliga här i livet att våga hoppa härifrån .., det finns annat som är viktigare."

Så var det förstås.
Men just där och då, kändes det viktigt.

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu har jag försökt spana in mitt ben från flera vinklar, men det spelar ingen roll hur noga jag tittar, för någon sådan där muskel finns inte. Inte ens en liten.

Elisabet. sa...

mossfolk: nej, jag behövde inte spana ens i två sekunder ,-)

Kattis sa...

Här ska vi ju slå till av juridiska skäl, då kärleken är densamma, oavsett. Dock kommer det ständigt saker emellan, så vi skjuter det framför oss, år efter år. (Vi är heller inte riktigt överrens om platsen för själva akten. Jag, som saknar romantisk ådra, tänker att kommunhuset på den lilla centralorten funkar fint en vanlig vardag. Min P han tänker sig typ Rom, med stråkar och i motljus.)

Elisabet. sa...

Kattis: egentligen begriper jag inte varför jag alltid varit så motsträvig när det gäller giftermål och det var samma sak när vi förlovade oss .., ååå, så generad jag var! Giftermålet blev i Tibbles kommunhuset en alldeles vanlig vardag, ingen brudbukett eller når sånt och efteråt åkte jag och handlade på B &W ,-)
Mer ordinärt bröllop blev det när exet gifte om sig ,-)

Eva i Tyresö sa...

Visst spelar det mycket stor roll juridiskt!!!Vår Kalle gifte sig när de köpte hus och fick barn. För då blir delningen förskräckligt svår annars.....

Monet sa...

Jag ska som vanligt vara en besserwisser. Ogift sambo, dessutom boende i icke ägt hus men troligen delande på ett stort antal gemensamma kostnader och med trolig låg pension är en "ekonomisk loser" av stora mått. Det är bara att läsa på på google eller för en hyfsad penning gå till advokat och få klart för sig att sambo och gift rent juridiskt skiljer sig enormt mycket åt.

Jag har sett det här eländet i min egen familj där en av mina systrar fått gå ifrån allt och också bland ovetande väninnor som precis som du inte tyckt det här med
juridiken varit viktigt.

Juridik och romantik skiljer sig åt som bekant. Om du inte känner dig bekväm med attvens gå till rådhuset är det ändå mitt råd att ni går igenom och skriver ett specificerat samboavtal. Ni, skriver du, ska köpa bil. Vem köper? Vem kör, vem betalar? Om du inte är med ekonomiskt i den här affären kan du ju heller inte ha en enda synpunkt på vad det blir för bil. Och är du med och betalar måste det förstås framgå.

Man ska, som alla säger, skriva papper när man är sams och vänner för då kan an också eventuellt skiljas så. Ni har båda också särkullbarn vilket gör det extra trickigt. Vi VET! De som i ena stunden ser idylliskt ut kan förvandlas till rent helvete.

Men för dem som kommer från norra norrlands inland verkar speciella regler och värderingar gälla både när det gäller ambulansers väg till sjukhus och att man måste häva upp ett antal liter mjölk så att inte chefen blir sur så vem är väl jag att egentligen komma med råd. Till en överlevare som du, Elisabet!

Elisabet. sa...

Eva och Monet: vi har redan ett skrivet dokument och bilen är jag med på också. Jag litar hundraprocentigt på pv, men jo, det ska kollas så det håller juridiskt.
Även om vi gifter oss, så kommer jag alltid att ha en oro för att inte veta var jag ska bo - om han skulle dö före mig -.
Drömmen hade varit att jag fått behålla den urbilliga lägenheten i Ystad och fått hyra ut den i andrahand i evighet ,-)

Och Monet: på den där dejtingsidan fanns en man från Skåne som tackade för sig (alltså med kontakten med mig) med orden: "du är så jävla egensinnig så det här klarar jag inte av ..." ,-)

Så du har nog lite rätt ,-)

MOUNIKA sa...

Thank you for your article post.Really looking forward to read more. Really Cool.
python training

qlikview training

r programming online course

rpa training

sailpoint training

salesforce training

sap abap on hana training

sap abap training

sap basis training

sap bods training