måndag 12 augusti 2013

Dag 1 ....


Möter upp och hämtar pv vid affären i Haverdal vid femtiden.., snabbt hem för dusch (han har cyklat denna den första skoldagen ...) och så iväg till Falkenberg för att hämta bilen.

Vi provkör några kilometer .., jag säger att jag får nästan migrän av hastighetsmätarens digitalsiffror som sitter placerad nedanför vindrutan .., däremot, när jag själv kör, är det inga problem.

Nåja, det vänjer man sig väl vid?

In i bilaffären igen .., där män går omkring och tittar på olika modeller.
Och så dags för betalning.
Pv får låna den vänlige säljarens (43 år och Lejon, hallänning) dator och överför pengar .., och som vanligt lånar han (bilköparen) mina läsglasögon.

Vi konstaterar att den vanligaste frasen oss emellan är inte "å, vad jag älskar dig!", utan "får jag låna dina glasögon ..?" och det är inte jag som frågar.


Sen hemåt.
Jag får köra Toyotan och den är helt okej.
För att harry ska rymmas på ett bra sätt, skjuter man baksätena framåt någon decimeter och så ska pv fylla igen utrymmet som då frigörs, så blir det bättre.
Högre motorljud än i Saaben ..,  men enkla reglage och jo, det blir bra.
Kör man åttio känns det som hundratrettio .., förmodligen kommer man att köra långsammare ,-)


Grannarna kommer ut och inspekterar nyförvärvet .., tycker att den ser välhållen ut och menar att nu ska vi väl ändå fira med ett glas vin, visst ...?

Så det gör vi.

I någon timmes tid blir vi sittande vid deras husvägg och solen speglar sig i altanfönstret .., vi bjuds på chokladbitar och valnötter .,. pratar om Prinsens Minne .., om bilen ., om glädjen i arbetet .., mördarsniglar .., om ett krånglande knä och om David, deras barnbarn som är så underbart rar och fin!

Sen tack och hej och taco och på bordet här intill står luktärter och doftar gott .., sigge har fått någon slags ögoninflammation och själv ska jag till vårdcentralen i Getinge i morgon och ta prover.

Om det är ljuvligt att ha semester?

Jo, men det kan jag lova er.

3 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Säger bara det... hääärligt.
:-)
Jag gillar er alla..!

Ingela sa...

Det blir nog bra med bilen. Hade Toyota på min förra ensamma-mamman-tid. Den gick som en klocka och det behövdes sällan några åtgärder. Men när det gick sönder nåt kostade det... I det fallet är fårrrden bättre.

Evas blogg sa...

Grattis till nya bilen!! Visst är det kul med en ny bil (fast inte för kassan).