fredag 1 november 2013

I väntrummet ....

Från ett annat tandläkarbesök, då i Helsingborg. Jag stod vid kajen och kände mig så fri.

 Den här gången blir besöket hos Folktandvården helt annorlunda.
Tandläkerskan har inte bråttom .., hon tar i hand och hälsar vänligt och jag tänker att hon har otroligt vackra ögon ..., klara och gröna .., och tandsköterskan småpratar och nej, det ska inte bli tandutdragning, det är lagning av en hörntand där en flisa försvunnit som gäller.

På ditvägen sa jag till pv att jag nog skulle byta tandläkare ändå .., ååå, som jag saknade Birgitta och Marita i Helsingborg .., men trettio minuter senare ., kändes det bra.

Man kan fråga sig vad det är som gör skillnaden?
Småpratet?
Frånvaron av stress?

Och nu är det fredagkväll och min tredagarsledighet är nästan finito.

Så länge tänker jag lägga mig på soffan Ektorp och läsa pocketboken med noveller av nobelpristagaren Alice Munro, allt medan pv kämpar med att pumpa ut vatten som kommit i källaren.
Där nere, i mörkret, är rena bergväggen och det är från den som vattnet sipprar in.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin bild! Ett av mina favoritställen, ibland bara går jag ner och sätter mig där en stund för att tänka färdigt tankar som far runt, som dom gör ibland....När jag ser bilden så hör jag alla ljud som är förknippade med hamnen!!! Åsa

Elisabet. sa...

Åsa: jag minns e x a k t känslan när jag stod där! Jag hade rotfyllt en tand och betalat för mig och kände mig precis så fri som fåglarna som flaxade omkring där vid kajen!

Eva i Tyresö sa...

Hum. Tandläkare är ett särskilt svårt nervkapitel! Allt är på spänn i kroppen och man är så känslig!!!!Alltid skönt efteråt.

Bergväggen tycker jag att PV ska diskutera med Ulf.
Vi har tätat en bergvägg när vi byggde grottan.......Den läcker inte så vi fått några problem.....