torsdag 13 mars 2014

En torsdag i mars ...


Innanför stenmuren .., där är det där fina huset som vi kallar för polska ambassaden.

... startar inte moppen när det är dags att åka till jobbet.

Pv brukar nu och då le lite åt mitt sätt att alltid vara ute i så god tid - lååångt före den schemalagda arbetstiden -, men den här gången hade han nog inte retat mig.

Det visar sig nämligen, då, när jag ska ge mig av, att mopeden är stendöd (bilen har pv för ovanlighetens skull tagit) och när jag sedan, om och om igen försöker kicka igång den, ja, då är jag för svag i benet .., och till slut drar jag mopeden längs vägen, bort mot "polska ambassaden" där en rundlagd herre som inte talar svenska står och målar staketet till hästhagen.
Jag försöker förklara så gott det går och frågar om han hjälpa mig att kicka igång den?

Jodå, det kan han, säger han leende (å, vilka underbara människor det finns på vår jord!) men utan ord och vips, så går den igång och jag susar iväg och kommer ändå fram en kvart före utsatt tid!

Sen vankas fyra timmars arbete (mejeri, bröd, kassa) och jag är nästan död efteråt och cheferna är mer än snälla och hur förstående som helst, ja, när det gäller sjukskrivningen.
Två arbetsdagar kvar nu.

Moppar hemåt (nu startar moppen lätt som en plätt, utan att behöva kickas igång!), jag tar harry på lillrundan .., har överdjävulskt ont och tänker att den där skuldkänslan, ååå, den kan hoppa och fara ..., slår mig ner i trädgårdsstolen och harry ligger på gräset intill .., minst en timme sitter vi där .. solen mot kinden .., småfåglar som kvittrar .., och bekanta människor som går förbi nere på vägen och vinkar så glatt till hälsning.

Hjärtat blir varmt.


Av Sonja och Gösta fick jag i födelsedagspresent ett presentkort hos Plantagen och där köpte jag igår små penséer som mer liknar violer, samt ett sällskap påskliljor.
I fjol planterade jag likadana penséer, i samma tunna .., och dom fullkomligt översvämmade tunnan och blommade precis hela sommaren! Det var underbart vackert!

Nu gör jag ett nytt försök.

"Stackars dig Bettan att vara sjukskriven när det är vår och allt ...", sa chefen vid fikat idag.

För mig är det precis tvärtom.

Att i november, december - i kolsvarta mörkret - vara hemmavid i månader, var ingen höjdare - det har jag prövat -.
Nu, kan jag sitta ute och lyssna till fåglarna och höra kattugglan och bara dra efter andan.

Jo, men det blir nog bra.

4 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Men oj, oj, oj vad grönt och vårligt det ser ut hos er..!

mossfolk sa...

Så härligt med blommorna! Jag är förfärligt sugen på att plantera i krukor och ställa vid trappa, men det ska visst bli kalltigen så jag får nog vänta lite.

Elisabet. sa...

gunnar: ja, det känns verkligen som vår just nu ..... hoppas att vi slipper snön!

mossfolk: men penséerna brukar klara även råkalla frostnätter ,-)

Kattis sa...

Det blir bra, för det måste det bara bli!