lördag 3 januari 2015

Alfred och Alfrida ...

Emma tecknade.

Och ungefär så här lycklig känner man sig när det ovanligt långa arbetspasset är tillända!

Jag arbetade tillsammans med fina Louise igårkväll och hon hade det inte lätt, ty jag var mer än lovligt trött och förvirrad, men nu är det överstökat och två helt lediga dagar väntar.

I soffan sitter pv och läser på sin padda ..., sigge har fått mat och kurar på yllefilten i pannrummet .., harry är i soffan och jag ska göra frukost - äggröra med bacon -. En nötskrika hoppar omkring i lilla eken .., det blåser friskt även idag .., och jag ska ta en lååååång promenad och bara njuta av friheten.

Idag har Alfred och Alfrida namnsdag.
I slutet - eller början - av Ringvägen hemma i Malå, där bodde på 60-talet Alfrida Marklund som, tillsammans med sin man, hade ett litet bageri just i hörnan Ringvägen/Prästvägen.

Där kunde man köpa vaniljbullar med strösocker på ..., och godis i lösvikt .., långa kolaremmar, till exempel. Alfrida var farmor till min då bästa kamrat, Gunilla.


1 kommentar:

Ingela sa...

Och rullar, med hallon, lakrits eller kolasmak och en färgad sockerkula i mitten. Godsakerna i såna där avlånga glasbehållare, rundade i framänden och med lock i bakänden. De satt i en metallställning. De fanns på Dungers och Burvalls också. Tror att det fortfarande finns några på Burvalls men det är ett tag sen jag såg dem.