torsdag 5 februari 2015

Mitt eget bästa ...


I mer än två veckors tid har jag .- mer eller mindre - fasat för den där tandutdragningen som skulle gå av stapeln ikväll klockan 18.00. Det är inte det att det gör ont, det är bara obehaget .., detta att bli stympad på ena eller andra sättet.

Som vanligt är jag där i god tid.
Träffar en kund från affären som också ska dra ut en tand - en visdomsvariant - och han har med sig sonen, han som sååå gärna vill ha godis stup i ett .., och nu ska denne vaccineras mot det sötsuget genom att få bevittna pappans elände.

Lite över sex kommer tandläkerskan - glatt leende - och hämtar mig.
Hon är så rar, så rar .., och tandsköterskan visar sig komma från Afghanistan och är varm och go och jag är ill-ill-illröd i ansiktet och ärret efter hundbettet har nu svullnat, det ser ut som om jag har fått pisk. 

"Ja, men du är inte ensam om det fenomenet .., jag blev våldsamt irriterad på min dator när jag inte kunde nå Försäkringskassan och efter det strulet hade vi fika här på Folktandvården och alla sa ..., men åå, vad har hänt, du är ju alldes sprutröd om kinderna!" säger tandläkerskan och ler förstående.

Det tar lite drygt fyrtio minuter (plus lite extra Xylocain att bedöva med), sen är tanden ute.
Nytt besök den 25:e februari för sedvanlig undersökning.

Helt ärligt finns det inte ord för hur lättad jag är, efteråt .., när jag tagit mig en titt på tandhalvorna
("jag börjar med att dela tanden", sa tandläkaren och jag sa att jag på inga villkors vis ville veta vad hon tänkte göra ...) och kikat på verktygen och talat om hur underbara dom var .., och är, hon som heter Sandra och tandsköterskan Simi.

Nu ska jag bara  n j u t a.
Det var mitt bästa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att tandläkarbesöket gick bra. Tänk vad mycket det betyder om man blir bemött med vänlighet och inte bara yrkesskicklighet.
Det där lilla extra...
Solbritt

Elisabet. sa...

Solbritt: det är A och O.

Bert Bodin sa...

Var det inte Sigge som hade bitit dig?

Eva i Tyresö sa...

Har du blivit hundbiten???

Rexxie sa...

Hundbett? Var det när du var liten?

Elisabet. sa...

Bert: ja, men det var i handen .., inget allvarligt.

Eva i Tyresö och Rexxie: ja, just under mitt vänstra öga och i mungipan, en släthårig tax som högg sig fast när jag var kanske 6- 7 år. Ärret syns förstås mera nu när huden blir slappare. 21 stygn var det inalles.