onsdag 6 maj 2015

Alltid steget före ...

Här, på Quality hotell vid Eurostop, hölls mötet ...

Idag var det postansvarig-träff för ett tjugotal butiksanställda; alla från Halland.
Ja, det var personal från Ica Maxi, från Netto i Heberg (två damer som jag genast kände igen och vi har en gemensam bekant från Malå, men boendes i Heberg) .., där var chefen för Coop i Getinge och så var det kvinnor och män från Laholm och Torup.

En enda kände jag igen sedan den förra träffen och vi råkade hamna vid samma bord.

Tre timmar var avsatta och det var alldeles lagom och ganska mycket hanns med; mest handlade det om ideliga bedrägerier .., människor som beställer hem varor (oftast från Zalando!) i andras namn och lyckas skaffa sig falska id-handlingar .., och jag bara gapade, för nåt sånt har vi inte haft hos oss, däremot var det ytterst vanligt förekommande i somliga butiker!
Alltid ligger brottslingarna steget före!

Och så diskuterades detta med kunder som tycker att det är självklart att mannen kan hämta ut hustruns paket utan att ha hennes id-kort .., eller alla som kommer in och säger "ja, jag väntar ett paket, kan ni kolla om det har kommit ..., och nej, jag har inget sms-meddelande och nej, jag har inget kollinummer heller, men ni kan väl titta efter ...?" och den totala oförståelsen hos somliga över att man måste ha ett giltigt id-kort/pass när paket/rek ska hämtas ut.

Det var en blandad deltagarskara; i alla åldrar.
En av damerna visade sig ha endast fem arbetsdagar kvar .., sen blir även hon friherrinna och hon skulle nu hjälpa barnbarnsflickorna som tävlade i voltige .., ååå, det skulle det bli så härligt!

Halv ett bjöds vi på lunch.
Innan vi ens svalt sista tuggan, kom en stressad servitör och tog såväl tallrik som bestick och gick sin väg. Ojdå .., här var det inte fråga om att testa något annat från buffén!

Snart så ....

Sen hemåt.
Satte mig ute i solskenet och nästan-somnade  .., lyssnade till sommarljuden ..,  det var sydliga vindar som tog med sig den fullkomligt underbara doften från popplarna nere vid vägen ..,  och efter vilan blev det gräsklippning och småpyssel och med posten kom två små blad med rötter - det var Förgätmigej som jag köpt via Tradera - och båda två har kommit i jorden och även om jag kände mig aningen besviken (bilden visade en planta, inte två blad), så blir det nog bra i slutänden.
Hopefully.

Och nu är det kväller och hockey (orkar inte ..) och i morgon arbetar jag förmiddag och så är det bara fredag kvar och sen stundar  h e l g och skånebesök och dååå, ska jag ta med håven och fånga en hel drös med ystadbilder! Så roligt det ska bli!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas dina lådor kommer att blomma lika fint i år.