torsdag 7 maj 2015

På postträffen ...

"Ja, jag själv håller mest på med re-brandning ...", säger en av kurlsedarna.

Jaha, ja.

Hon hjälper till att skylta om i butikerna.

9 kommentarer:

Ulrika sa...

Haha!!
Sånt där tycker jag är bra larvigt... Är det viktigt att det låter Tjusigt?
Nä... det tycker ju inte jag. Men det är jag det.

När jag städade sa jag att jag var städerska. För det var ju det jag var. Och jag tycker inte att det är fult eller trist eller nedsättande på nåt vis.

Ruta Ett sa...

Jag instämmer med Ulrika! I allra högsta grad!

Andra året i Hjo sa...

Re-brandning. Det är mycket en ska kunna nuförtiden.
Trevlig helg!

Eva i Tyresö sa...

Hur visste du vad det var?

Eva i Tyresö sa...

Hur visste du vad det var?

annannan sa...

"Har du sink?" frågade den vänliga tjejen på skattemyndighetens servicetelefon när jag undrade varför jag inte fått någon deklarationsblankett. Jag måste erkänna att jag var en liten aning lockad att säga att jag trots doktorsexamen och trespråkighet känner jag inte till betydelsen av det ordet. Men jag sa bara "Förlåt, vad sa du?" och sa hon sink en gång till. Sen kom hon på att jag nog inte visste vad det betydde och så förklarade hon.

Elisabet. sa...

Ulrika, Ruta Ett, Andra året i Hjo, Eva i Tyresö och annannan: jag hade ingen aning om vad rebranding var, det borde man kanske veta ., men jag gjorde det inte.
Öht tycker jag att det här att alltid förändra olika ord till nåt mera modernt engelskt, är så fånigt. Ja, det behöver inte vara engelskt.
Att en städerska plötsligt förvandlades till nån slags hygientekniker, tycker jag bara visar på brist på respekt för yrket som sådant.
Och barnmorskan i Malå ville prompt att jag skulle skriva in mig som nåt annat än kassörska/affärsbiträde .., det var ju inte så mycket att komma dragande med. Men jag är ju stolt över mitt yrke!
Och inte visste jag vad sink var heller, annannan, men så bor jag ju här också ,-)

Anonym sa...

Och ursäkta en okunnig matematiklärare, men vad är sink? Kanske borde jag köpa en sådan men då måste jag veta vad jag ska ha den till.
PV

Elisabet. sa...

Om den okunnige matematikläraren googlar på ordet sink, ska han snart förstå betydelsen.