måndag 4 maj 2015

En vanlig måndag ...


Gråmulet ute, duggregn.


Tittar in i växthuset .., denna ständiga källa till glädje!
Upptäcker det som - förhoppningsvis - ska bli vindruvsklasar senare i sommar.


Den delen av golvet som är till vänster på bilden, har i vinter satt sig ordentligt .., sanden har väl helt enkelt runnit iväg till rabatten? I helgen plockade pv upp mängder av teglet och lade om det .., nu med mera sand under.

Nog minns jag när vi besökte Skånska Byggvaror i Helsingborg och då föll pladask för växthuset Odla! Där inne fanns då en "äkta matta" .., en fotogenlampa hängde från taket .. , där fanns ett citronträd och en ljuvlig sittgrupp. Och från en högtalare hördes inspelat fågelkvitter!
Precis så ville jag ha det!

Så här blev det.
Där inne står tre tämligen rangliga trädgårdsstolar med inte så värst snygga dynor i .., där är massor med hinkar och krukor som väntar på att få blomster i sig .., den orientaliska mattan lyser med sin frånvaro - däremot används en gammal blårandig trasmatta som sittunderlägg -, men ändå .., åååå, så vi tycker om det här lilla huset!
Man får väl ta det pö om pö.


Tar hundarna på promenad.
Eftersom där nu vimlar av hästar nere mot havet till, väljer jag andra vägar.
Nu går vi åt andra hållet .., mot kustvägen till .., förbi hönseriet och så hem igen.
Som i en cirkel.

Just här får nelly springa lös och jag överdriver inte om jag säger att det tycks som om hon hade fått raketbränsle i baken .., så fort skuttar hon iväg uppför backen till det gula huset!
Den farten har hon aldrig annars, ja, frånsett när hon upptäcker skatan ute på gräsmattan, då bär det iväg också med våldsam fart!

Och som ni ser har björklöven nu slagit ut.


Och boklöven ..., så fina, så fina!
Ännu, tjugotvå år efter att vi lämnat norra norrlands inland och fjälltrakter, känner jag en sån otrolig glädje över alla olika trädslag som finns här nere! Träd som finns i min närhet. Att ha bok och ek på tomten .., och blommande körsbärsträd .., vilken lycka!


Passerar det stora hönseriet varifrån tuppar hörs gala.
Här blir det alltid lite extra spännande för nelly .., som gärna skulle vilja veta var den där evigt galande tuppen håller hus.


Och  t ä n k .., när alla hönsen släpps ut i det jättelika hägnet ..!
Då lär det bli spännande promenader för den lilla pigan.


I Lilla Stensjö råder lugnet.
Förra våren mötte jag alltid en katt här ..., eller vi möttes inte, den sprang iväg så snart den hörde oss komma. I vår - helt lugnt -.  Allt som hörs är duvor som koooooorrar borta vid lagårdstaket, en bit till vänster, men inte med på bild.

Och snart stundar arbete.
Sju dagar på raken blir det, då min lediga onsdag förvandlas till nån sorts postträff.
Den nya kassadisplayen med touch-screen  - duttplatta - i stället för tangenter, håller på att kännas bekant, men själva arbetsställningen blir sämre. Nu står man med den högra handen/armen betydligt mera "lyft" ..., plastkasseknappen befinner sig till exempel längst uppe till höger på skärmen .., och knappen för kortbetalning har flyttats till motsatta sidan .., det är lätt att man - när kvällen kommer och tröttheten slår till -, pekar på fel "tangent".

Ont i nacken och axlarna var det evigheter (läs: säkert tio år sedan!) sen jag hade .., det har jag nu, men det kan också vara en träningssak, att man är ovan vid den nya ställningen.
Nåväl, det är väl bara att se tiden an.


4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så grönt och fint ni har det. Jag kan riktigt känna doften av nyutslagna björkar i regnet. Här dröjer det några veckor till innan vi får njuta av försommaren.

Eva i Tyresö sa...

Varför byta till något som ger bekymmer? Och ont? Har dom provat? Det ska bli spännande att höra om det går över.

Anitha i Bureå sa...

Kan inte varje inloggad kassör/kassörska ha sitt eget "skrivbord" med knapparna placerade som hon/han tycker känns bäst?

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: men då skulle du känna doften av popplarna!!! Å, det är det ljuvligaste jag har känt!

Eva i Tyresö och Anitha i Bureå: nej, det tror jag vore nästan intill omöjligt. Vi byter så ofta, att det blir ett enda virrvarr då. Men visst hade det varit perfekt ,-) Däremot kan man ställa in lutningen framåt eller bakåt ..., men för mig är kruxet att jag tycker att själva displayen sitter högre än den förre, vilket innebär att vi ju har fler lyft med armarna.
Dom yngre tycker att den är perfekt, så det är väl helt personligt det där. Eller så känner man av det mer när man arbetat som kassörska i fyrtio år.