torsdag 7 maj 2015

Glädjefnatt ....


Det är nästan ett år sedan min moped tackade för sig och i kanske två månaders tid har reparatören väntat på reservdelar från Danmark, men häromdagen fick jag ett telefonsamtal med beskedet att nu, äntligen .., hade åtminstone den mest väsentliga delen kommit och om jag ville, kunde jag hämta moppen nu idag, onsdag.

O m  jag ville!

Så efter en hektisk förmiddag i mejerikylen (och brödet och kassaräkningen) körde jag till villaområdet lite utanför Haverdal och där stod moppen och väntade så troget på mig!
Vilken oändlig glädje!

Tog på mig hjälmen .., virade den härliga yllehalsduken från Klippans Yllefabrik runt halsen (tack älskade systerdotter!) och tog sikte norrut. Svängde in på affären och handlade det mest akuta ., körde sedan hemåt och kyligt var det - bilden är från något tidigare år -, men i Särdal blommade rapsen och i Steninge kände jag - som alltid - doften av salt och hav och fylldes av en oändlig glädje!

Och ja, ni har helt rätt - såklart är vanligt cyklande eller el-cyklande för den delen - betydligt mer hälsosamt .., men glädjen i att känna vinden mot kinden och bara detta att  k ö r a  moppe, den är för mig obeskrivlig!

Nu är jag hemma .., har druckit gott kaffe .., lyssnar till härlig musik och ska städa bort inför fredagen.
En dag kvar, sen stundar tre lediga dagar på raken!

2 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Vi kommer kanske ner nästa vecka.......Sommaren kom idag och vi hoppas att barnbarnen fungerar utan utryckningar.....Så snart skolan slutar reser E ner till oss.
Tänk nu närmar sig Afrika för dig! Då gäller det att vi nyfikna kan ta emot Elisabetnyheter.
Kramar Eva o Ulf

Ruta Ett sa...

Grattis till moppen! Let your hair hang down!