tisdag 15 september 2015

Det bästa för Eva på Frösön ...


Hej!

Det bästa i veckan var, helt klart, överraskningslunchen i söndags. Två av våra väninnor i "kamratföreningen", de som fyllde jämt ifjol, hade ordnat en lunch någonstans.

Vi hamnade i österåsen, ett bit norr om vår stad. Där bor en kvinna som ägnar sitt liv åt nässlor, just det, nässlor. Hon har skrivit böcker om dem, håller föredrag, gör och säljer produkter, har lärt sig göra garn av nässelstjälkarna. Hon bor i en gammal kvarn som hon har gjort om till en lägenhet på 100 kvadrat, ett enda stort rum. Sovrum i ena hörnet, kök i ett annat, kontor i ett och vardagsrum i det sista hörnet. Hur läckert som helst.


Vi fick en trerätterslunch och därefter berättade Astrid lite om nässlornas alla egenskaper. Sedan fick vi shoppa, om vi ville. Jag köpte en påse nässelpulver. Nu har jag ägnat två dagar till att plocka och torka nässlor, sedan mixar jag dem till ett pulver. Nu har jag snart till vinterförrådet av vitaminer och mineraler. Och, fröna, de innehåller östrogen. Väldigt välbehövligt för mig som fortfarande har svettningar.

Tänk vad man kan få lära sig på en överraskningslunch.

Kram Eva

// Här kan man lyssna till Astrid.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det heter kanske vallningar, kom jag just på :)

Elisabet. sa...

Eva: det går nog precis lika bra med svettningar :)

Evas blogg sa...

Vad roligt att du hittade länken med Astrid!